2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Piacra került a Volkswagen ID.4 kupéverziója, az ID.5

Egyelőre ugyan csak Németországban, de piacra került a Volkswagen ID.5. Az új modell számos változatban, de egyéni opciók helyett felszereltségi csomagokban érkezik. A Volkswagen első elektromos SUV-kupéja a korábbiaknál jobb szoftveres megoldásokat kínál. Az alapár 46 515 euró.

A támogatott árat nem közölte a gyártó, valószínűleg amiatt, mert Németországban csak 2021 végéig lehet állami támogatást igényelni elektromos autók vásárlásához, eddigre pedig még nem érkezik meg az új tulajdonosokhoz az ID.5 – latolgatja az okokat az electrive.com cikke alapján a hírről beszámoló autopro.hu autóipari szakoldal.

Jelenleg az ID.5 Pro, Pro Performance és GTX változatok érhetők el; 128, 150 és 220 kilowattos teljesítménnyel, 77 kilowattórás akkumulátorral, utóbbi esetében összkerékhajtással. Az alapmodell hatótávja a WLTP-szabvány szerint 520 kilométer, a GTX-é 490 kilométer – részletezi a technikai specifikációkat az autoporo.hu.

Az új Volkswagen ID.5 Pro Performance és az ID.5 GTX Fotó: Volkswagen AG/Volkswagen Newsroom

A Volkswagen szerint letisztult konfigurációs lehetőségeket kínálnak az ID.5-höz. Hosszú extralista helyett azonban pár csomagba tömörítették a felszereltségeket, de még így is sokkal több a variációs lehetőség, mint más márkáknál. 

Az új ID.Software 3.0 a korábbinál jobb töltési képességet és hangvezérlést nyújt. A Travel Assist with Swarm Data a vezetéstámogató rendszereket és a navigációs rendszert hangolja össze a Swarm, azaz a Föld mágneses mezejét figyelő műholdas rendszer adataival.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam