2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A jelenlegi 1500-ról 7000-re növelik a Ionity gyorstöltőinek számát

A Ionity a BMW Group, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Group befektetésével jött létre, később a Hyundai Motor Group is csatlakozott. Most az alapítók mellett az amerikai Blackrock befektetési alap biztosítja azt a 700 millió eurót, amelyből a következő négy év fejlesztéseit szponzorálják.

Ezek során a jelenlegi mintegy 1500-ról 7 ezerre növelik majd a minimum 350 kW teljesítményű egyenáramú gyorstöltők számát – írta meg a Totalcar online autós magazin.

A nagy bővítésre a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess augusztusi kritikája után kerül sor.

A Volkswagen-vezér egy ID.3-mal indult Olaszországba, és elégedetlen volt a töltők számával, valamint a töltési élménnyel is.

Az Audi üdvözölte a Ionity töltőhálózatának fejlesztést, hiszen így a Plug & Charge funkcióval ellátott e-tron-modellek töltési lehetőségei is bővülnek – Az Audi anyacége a Volkswagen Group, tehát az autógyártó voltaképpen részvényes a Ionitiyben Fotó: Audi MediaCenter/AUDI AG

A jelenlegi fejlesztés során nagyrészt a már meglevő Ionity kutakra telepítenek plusz villanytöltőket, így átlagosan 6 és 12 közé szeretnék növelni minden töltőállomáson a töltőfejek számát.

A tervek szerint a nagyobb városokra és a forgalmasabb autópályák környékére fognak összpontosítani, de azt egyelőre nem részletezte a társaság, hogy konkrétan hol telepítenek újabb töltőket.

Itthon jelenleg öt Ionity töltősziget üzemel, most valószínűleg a magyar hálózat is bővülhet majd – jegyezte meg a Totalcar.

Neked ajánljuk
A paksi bővítéssel és a napenergia-beruházásokkal Magyarország önellátó lesz a villamos energiát illetően Kék Bolygó Podcast: Januári visszaemlékezés II. Tavasszal érkezik a legújabb Panda – Ez lesz a Fiat elektromos tömegautója Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam