2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Belső használatra tesztel elektromos kamionokat a Škoda

Október 1-je óta tesztel két teljesen elektromos nyerges vontatót a Škoda a cég csehországi Mladá Boleslavban található gyártóközpontjában. A két zöld óriás 2022 májusában áll majd munkába, a gyáron belüli szállítási feladatokban fognak segédkezni, ezzel évente 60 tonna szén-dioxid emisszióját megelőzve.

A két, nulla károsanyag-kibocsátású teherjármű dízel meghajtású kamionokat fog kiváltani a Škoda flottájában.

A gyártás és logisztika fenntartható működését szolgáló kezdeményezés következő szakasza 2022 júniusában kezdődik a Škodánál, amikor speciális, rövidített nyerges vontatókkal kezd majd elektromosautó-akkumulátorokat szállítani a gyártó Mladá Boleslavban. A későbbiekben további elektromos tehergépjárművek rendelése is várható – írja a zöld fejleményekről beszámoló villanyautosok.hu a cég sajtóközleménye alapján.

A két zöld óriás Mladá Boleslavban Fotó: Škoda Storyboard/Media Room

A tesztelés alatt álló teherautók a Framo termékei. 80 kilométeres hatótávjuk elegendő ahhoz, hogy a gyár kerítésein belül dolgozhassanak. 100 kilométeren körülbelül 200 kilowattóra energiát fogyasztanak, teljes feltöltésük pedig 4,5 órát vesz igénybe – részletezi a technikai specifikációkat az elektromos autózással foglalkozó szakoldal.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam