2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nissan Surf-Out: a pick-up és a szabadidőautó szerelemgyereke

A Nissan szilárdtest-akkumulátoros autóinak előfutárai közé tartozik a Nissan Surf-Out koncepcióautó, amelyet november legvégén mutatott be a japán gyártó a vállalat Ambition 2030-névre keresztelt 9 éves elektrifikációs tervével egyetemben. Első látásra a Surf-Out egy pickup és egy szabadidőautó keverékének tűnik.

Az átlátszó üvegorr nem túl praktikus, és a törésteszten sem biztos, hogy átmenne a megoldás a koncepcióautót bemutató villanyautosok.hu szakportál szerint. Így valószínűleg ez a látványos elem nem is kerül majd gyártásba. Sajnos, hiszen az üvegen világító Nissan-felirat remekül néz ki.

Az átlátszó üvegorr és a Nissan felirat a Surf-Outon Forrás: Nissan Motor Corporation Official Global Newsroom

A teljesen elektromos autó felépítése letisztult és egyszerű, a magas építés miatt a motorok a kerekek közé, a többi szükséges berendezés pedig az autó orra alá férnek – feljebb pedig minden más hasznos térként belakható.

A koncepcióautó platóján sok minden elfér majd Forrás: Nissan Motor Corporation Official Global Newsroom

Az autó platója nagy sík rakteret képez, ide jöhetnek a szörfdeszkák, de persze más is befér, akár haszonautóként is bevethető lesz a modell.

Az utastérbe nem külön ülések kerültek, hanem egy egybeépített pad, amelynek háttámláját le lehet majd hajtani. Így alakul át a Surf-Out szabadidőautóvá, amelyben akár aludni is kényelmesen lehet.

A hátsó lámpán egyedi jelzések, feliratok lesznek megjeleníthetők Forrás: Nissan Motor Corporation Official Global Newsroom

A platóhoz jár majd egy üveg vagy plexi keménytető is – részletezi a villanyautosok.hu cikke.

A platóhoz jár majd a keménytető Forrás: Nissan Motor Corporation Official Global Newsroom

Leírása szerint a Surf-Out számos elektromos aljzattal is rendelkezik majd, a meghajtásról pedig az e-4ORCE összkerékhajtás gondoskodik – fűzi hozzá a szakportál.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam