2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erről beszélni 12 percben – az mindennél ijesztőbb

„Logikailag nagyon megalapozottnak látom, hogy az elektromos alapú közlekedés, és azon belül is az aksis elektromos alapú személyautózás lesz az egyeduralkodó, legalábbis a belátható jövőben biztosan” – mondta Bazsó Gábor Karotta autós újságíró, youtuber, műsorvezető az autózás jövőjéről a TEDxDanubia Countdown előadása után.

Nínó Karotta az előadás után a Világjárók Klubja Bécs által készített interjúban arról is mesélt, hogyan alakulhat át egy megrögzött autós véleménye, és hogyan történt ez az ő esetében.

Az autózás jövőjéről, illetve az elektromos autózás elterjedésének szükségszerűségéről tartott előadással kapcsolatban megosztotta, mi jelentette számára a legnagyobb nehézséget a felkészülés során.

Van, „aki eleve gyűlöli az autókat, és azt látja bennük, hogy ilyen büdös vackok, amik elveszik a városban az emberek meg a zöld terület elől a helyet” és van, „aki még most is a 39 éves, hegyezett Zsigulijával veret, amikor megteheti, és imádja”. A kettő véglet között pedig van „nagyon sok olyan normális ember, akinek az autó csak egy használati tárgy, amellyel nincs különösebb érzelmi viszonya, csak tudomásul veszi, hogy időnként költeni kell rá”.

Ennyiféle embernek mondani 12 percben valami olyat az autózás jövőjéről, amihez mind tud valahogyan kapcsolódni, szinte lehetetlen. 

Interjú Bazsó Gábor Karottával a TEDxDanubia Countdown előadása után az autózás jövőjéről Forrás: Világjárók Klubja Bécs/YouTube.com

Ezért Bazsó Gábor úgy döntött, csak azt szeretné megmutatni, mi volt az, ami őt meggyőzte, és milyen logika mentén gondolkodik ma az elektromos átmenetről.

Elárulta, összességében azt szerette volna átadni a „népének”:

meg kell változtatni a világ nagy részét, mert különben nagyon nagy baj lesz, de az ezzel való foglalkozás nem csak rossz lehet. Át lehet élni ugyanazt a hangulatot, ugyanazokat az örömöket, ugyanazokat a kihívásokat egy elektromos autóval, mint korábban egy belső égésű motorossal.

Akit érdekel, hogy miről mesélt még az interjúban Bazsó Gábor, azaz Níno Karotta, az nézze meg a fenti videót.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: YouTube.com/Világjárók Klubja Bécs
Vissza
Hírfolyam