2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos autókat kapnak a New York-i rendőrök

A New York-i rendőrség több mint 30 ezer járművet használ, így egy ideig eltart majd az elektromos átállás, de az nem vitás, hogy merre halad a flotta fejlesztése – írja a villanyautosok.hu. Több mint ezer villanyautó érkezik 2022-ben a rendőrökhöz, és töltőket is telepítenek a városban.

184 darab Ford Mustang Mach-E nyitja a sort, ezek 2022. június 30-ig érkeznek meg. A város 11,4 millió dollárt költ a beszerzésükre.

A Ford az amerikai rendőrség egyik legnagyobb beszállítója, így évtizedes tapasztalatukat felhasználva készíthették el a legerősebb GT modell speciális, rendőrautóvá alakított változatát.

A második körben Tesla Model 3-ak következnek. A 250 darabos rendelést még nem adták le, de a város már jóváhagyta a beszerzést.

A 2021-es Mustang Mach-E SUV modellen alapuló teljesen elektromos rendőrautó pilotverziója 2021 őszén. A Ford bizonyította, hogy elektromos hajtással is szállítják a megszokott izmos teljesítményt Fotó: Ford Motor Company/Ford Media Center

2022-ben összesen 1250 elektromos járművet kíván beszerezni az NYPD, ez elég szép szám ahhoz képest, hogy évente 1400 járművet cserélnek le 

értékelte a fejlesztést a villanyautosok.hu elektromobilitással foglalkozó szakoldal.

Önmagában az elektromos járművekkel persze nem sokra mennének, de idén 275 darab gyorstöltőt is telepítenek New Yorkban az önkormányzat villanyautói részére. Az évtized végéig ezek száma a tervek szerint ezer fölé emelkedik majd.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam