2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A második elektromos koncepcióautóját mutatta be a Sony a CES-en

Elektromos járművek fejlesztésére létesít új divíziót a japán Sony Corp. A részleg Sony Mobilty néven kezdi meg működését, várhatóan 2022 tavaszán. A vállalat a bejelentést nem sokkal azelőtt tette meg Tokióban, hogy Las Vegasban megnyílt a Consumer Electronics Show (CES). Itt a Sony új koncepcióautóval is jelentkezett.

A Sony 2 éve, a 2020-as CES nemzetközi szórakoztatóelektronikai, robotikai és mobiltechnológiai kiállításon mutatta be Vision-S 01 elnevezésű koncepcióautóját, egy elektromos szedánt.

Akkor meg is indultak a találgatások, hogy vajon újabb szórakoztató elektronikai cég kóstol-e bele az autógyártásba, de a japán vállalat azt állította, hogy a jármű kizárólag technológiai prezentációs célt szolgál majd. Aztán ismét felröppentek a pletykák a sorozatgyártásról, amikor a cég közúton is tesztelni kezdte a Vision S-t, de a Sony továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy nem viszik gyártásba a villanyautót 

írta a villanyautosok.hu elektromos mobilitással foglalkozó szakoldal a friss bejelentés előzményeiről.

A Vision-S 02 bemutatkozó kisfilmje Forrás: Sony/YouTube.com

A japán cég a 2022. január 5-én, szerdán kezdődő idei szakkiállításon bemutatta második koncepcióautóját, a Vision-S 02 SUV-t is, amely voltaképp a Vision-S 01 városi terepjáró változata.

A Sony a prezentáción a villanyautós szakoldal szerint most is a vezetéstámogató rendszereket kiszolgáló hardverek és a szórakoztató elektronika bemutatására koncentrált, nem pedig az autók műszaki jellemzőire – akárcsak 2020-ban.

Bemutatták a Sony Vision-S 02 elektromos szabadidőautóját Las Vegasban, a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) Fotó: MTI/AP/Joe Buglewicz

Az MTI szerint az egyelőre nem világos, hogy a Sony megkezdi-e az autók sorozatgyártását.

A cég elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy vizsgálják elektromos járműveik kereskedelmi forgalomba hozatalának lehetőségét.

Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Mégsem tudja elengedni Japán az atomerőműveit? A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam