2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jól szerepelt a Škoda új elektromos autója

Bár 2021-ben összességében több mint 12 százalékos visszaesést könyvelhetett el az autógyártó az eladások terén, a Škoda legújabb elektromos modellje nem fogyott rosszul, sőt, az éves eladások több mint 5 százalékát tették ki a cégnél tavaly az elektromos autók.

A Škoda Auto 2021-ben 878 200 autót adott el, ami 12,6 százalékos visszaesést jelent az előző évhez képest.

Kínában kevesebb mint felére estek vissza a vállalat eladásai, de 10 százalék körüli mínusz jelentkezett Kelet-Európában és Közép-Európában is. Nyugat-Európában 6, Oroszországban több mint 4 százalékkal csökkentek az eladások. A felsoroltakon kívüli piacokon viszont 20 százalék feletti növekedést produkált a cég.

A vállalat legnagyobb piaca Németország volt közel 137 ezer eladott autóval, a legnépszerűbb modell pedig az Octavia lett több mint 200 ezer eladott darabbal – hangsúlyozta a villanyautosok.hu a Škoda frissen közölt statisztikáit feldolgozó cikkében.

A Škoda Enyaq iV Svájcban is kiemelkedően népszerű Fotó: Škoda Storyboard/Media Room

A Škoda 2021-ben két teljesen elektromos modellt forgalmazott.

A Citigo iV-re mint kifutó modellre jutó gyártási kapacitás 4400 eladott darabra volt elég. A tágas családi SUV-ből, az Enyaq iV-ből viszont összesen 44 700 darab kelt el. A vállalat 49 100 elektromos autót értékesített tavaly, ami az éves eladásainak 5,6 százalékát tette ki.

A táblázatos megjelenítés kedvelői ide kattintva megtalálják a részletesebb statisztikát, valamint modellenként az eladásokat.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót Kizárólag villanyautó lesz a következő Audi A3 A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam