2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tavasszal érkezik a legújabb Panda – Ez lesz a Fiat elektromos tömegautója

A tervek szerint 2022 márciusában bemutatkozik az új Fiat Panda, amelyet már csak teljesen elektromos változatban lehet majd megvásárolni. A hírek szerint a Fiat 500e-nél is olcsóbban fogja majd adni a Stellantis olasz márkája az E-Pandát, amelyet a portfólió belépő szintű elektromos modelljének szánnak.

A márka elnöke, Olivier François az angol AutoExpress autós oldalnak azt nyilatkozta, hogy ideje felébreszteni az alvó óriást, azaz a Fiatot.

Az ébresztőfújás legjobb módja pedig az volna, ha nagy tömegben, 18 ezer euró (6,5 millió forint) körüli áron tudnának városi elektromos autókat árusítani.

A hamarosan megjelenő Fiat Panda a feltételezések szerint a Fiat 2019-ben, Genfben bemutatott koncepciójára, a díjnyertes Concept Centoventire épül majd – írja a hvg.hu az elektromos Panda érkezéséről beszámoló cikkében

Az akkori koncepcióautó az egyszerű dizájntól a korlátozott színpalettán át a mobiltelefon kijelzőjének cseles kihasználásáig több olyan kreatív megoldást is felvonultatott, amelyekkel alacsonyan lehet majd tartani a gyártási költségeket 

– jegyezte meg a gazdasági hírportál.

A Fiat Concept Centoventi 2020 nyarán Fotó: Stellantis/Fiat

Összességében a Fiat maradna tehát a bevált receptnél, a kicsi és megfizethető autók gyártásánál. A cég úgy véli ugyanis, hogy a jövő városai számára ezek a leginkább fenntartható modellek.

Ehhez a koncepcióhoz igazítják a következő években a márka két termékcsaládját is: a dizájnosabb és drágább vonal az 500e-re épül majd, a praktikumra koncentráló és kedvezőbb árú line upnak pedig az új Panda lesz majd az első fecskéje.

Ahogyan erről korábban beszámoltunk,

az olasz márka a tervek szerint 2030-ra a teljes portfólióját elektrifikálni fogja – a hírt 2021 nyarán, a környezetvédelmi világnap előestéjén tartott panelbeszélgetésen jelentette be Olivier François.

Akkor még összesen csak két elektromos modell szerepelt a márka kínálatában, New 500 vagy 500-e, a Fiat első teljesen elektromos személyautója, az új életre keltett klasszikus, valamint az E-Ducato, a márka első teljesen elektromos furgonja.

Tavasszal ezekhez csatlakozik végre az új Panda.

Neked ajánljuk
A Stellantis hisz az autómegosztás jövőjében 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme Kizárólag villanyautó lesz a következő Audi A3 Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? Elő a gumicsizmát és a fényképezőgépet!
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam