2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A 2022-es év legizgalmasabb új elektromos autói egy videóban

A Future Lab nevű YouTube-csatorna 2013 áprilisa óta foglalkozik az autóipar leújabb elektromos megoldásaival. 2022 elején nagy évnyitó videóval lepték meg a követőiket: összegyűjtötték az év 10 legizgalmasabb új elektromosautó-megjelenését. Nézzük, mire várunk 2022-ben!

Egészen a legutóbbi évekig a Tesla uralta az elektromos autók piacát, és ez volt az a cég, amelyik a legkurrensebb fejlesztésekkel és legmeghatározóbb új modellekkel jelentkezett – vezeti fel válogatását a Future Lab videója.

2020-ban azonban nagyot fordult a világ. A legtöbb autóipari óriásvállalat, és ezek mellett több határozottan briliáns startup (gondoljunk csak az általunk is sokat emlegetett Rivianra!) is beszállt az elektrifikációs versenybe.

Így aztán a Future Lab videójától nem is meglepő, hogy csupa olyan forradalmi elektromosautó-újdonságot mutat be, amelyek mind 2022-ben gurulnak ki az utakra, és amelyek közül egyik sem a Tesla gyártósorairól érkezik.

10 új elektromos autó, amelyek 2022-ben érkeznek az utakra  Forrás: Future Lab/YouTube.com

Természetesen a Teslát nem lehet teljesen megkerülni, így néhány bónuszinformáció kiderül a videó végén a gyártó idei limitált darabszámú bemutatóiról. De a prímet olyan régi nagyok viszik, mint a Ford, a Toyota és a Lexus, a Mercedes vagy az Audi.

Megvillantja magát egy pillanatra a Rivian R1S elektromos pick-up is, és bemutatkozik egy holland startup, a Lightyear lélegzetelállító első modellje, a Lightyear One – a szuperalacsony fogyasztású, napenergiával tölthető, négy kerekébe szerelt kis motorokkal hajtott, igazi korszakváltó elektromos autó.

A videó minden elektromosautó-rajongónak melegen ajánlott, hiszen összegyűjti a leglúdbőröztetőbb képsorokat és a leghasznosabb információkat az új megjelenésekről. Aki viszont vásárlást is tervez az évben, az mindenképpen nézzen utána külön az európai bemutatódátumoknak,

mert a Future Lab csapata az észak-amerikai megjelenésekre koncentrál.

A Lightyear One Fotó: © Lightyear

Leszámítva persze a Lightyeart, hiszen ők Európában fognak nyitni, 2022-ben még csak erősen limitált példányszámmal és nagyon magas árfekvésben. Az olcsóbb, szériagyártott napenergiás elektromos autó ugyanis majd csak 2023-ra várható.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót 65%-kal nőtt az elektromos autók eladása a VW-csoportnál Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Milyen legyen az Aquincumi híd? Egy madárfajt védve a macskák elzárását rendelték el egy német városban
Tovább a forrásra: Future Lab/You.Tube.com
Vissza
Hírfolyam