2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautókra áll át a Volvo 2030-ra

10 milliárd svéd koronát, átszámítva több mint 338 milliárd forintot fordít torslandai autógyárának átalakítására a Volvo az elkövetkezendő években, ahol a gyártósorokat a vállalat következő generációs elektromos autóinak sorozatgyártására készítik fel költséghatékonyabb és fenntarthatóbb gyártóberendezésekkel – írja a villanyautosok.hu.

A beruházás eredményeként ezentúl egy darabban gyártják le az alumínium platformelemeket hatalmas présöntőgépekkel, ami a többi között csökkenti a jármű tömegét, így javítja az autó autó elektromos hatótávját. Ezenkívül kevésbé lesz bonyolult a gyártás, így kisebb lesz a teljes környezeti lábnyom a gyártási és az ellátási lánc hálózataiban. Az alumínium présöntés 2025-ben, a Volvo Cars vadonatúj elektromos padlólemezével indul el.

2030-ra csak elektromos autókat gyárt a Volvo Fotó: Pixabay

Korszerűsítik a festőműhelyet is, aminek eredményeképp csökken az energiafogyasztás és károsanyag-kibocsátás, az autók összeszerelősorát az elektromos autók gyártásához szükséges folyamatokkal bővítik, továbbá javítják az anyagáramlást.

„Ezekkel a beruházásokkal fontos lépést teszünk a teljesen elektromos jövőnk felé, és a még fejlettebb és jobb elektromos Volvókra készülünk. A Torslanda a legnagyobb üzemünk, amely döntő szerepet fog játszani a folyamatban lévő átalakulásunkban, amivel 2030-ra tisztán elektromosautó-gyártóvá válunk”

– mondta Håkan Samuelsson vezérigazgató. Az új generációs elektromos autókkal a Volvo nagyobb hatótávot, gyorsabb töltést, és alacsonyabb árat szeretne kínálni vásárlóinak, valamint új mérföldkövet elérni az autóipari biztonságban és fenntarthatóságban.

A Volvo Cars a svéd Northvolttal közösen 2023-ban egy új akkumulátorgyártó létesítmény építésébe kezd Torslanda mellett, ahol várhatóan 2025-ben indul a termelés, és évente akár 50 GWh akkucella gyártására lesz kapacitás.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót Kizárólag villanyautó lesz a következő Audi A3 A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam