2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kikerüli a ritkaföldfémek használatát a Renault

Ritkaföldfémeket nem tartalmazó elektromos motor kifejlesztésébe és gyártásába kezd a Renault a Valeo Siemens eAtuomotive vállalattal és a Valeóval közösen – írja az autopro.hu.

A motorok az észak-franciaországi Cléonban készülnek majd Fotó: Renault Group/Olivier Martin-Gambier

A megállapodás szerint mindhárom partner hozzá fog járulni az elektromos motor két fő részének, a rotornak és a statornak a gyártásához, illetve fejlesztéséhez. A tervek szerint 2027-ben elsőként kezdhetik meg egy 200 kilowattos, ritkaföldfémeket nem tartalmazó elektromos motor gyártását. A motort a Renault észak-franciaországi, Cléonban található üzemében fogják a vállalat saját igényeire szabva gyártani.

A ritkaföldfém-mágnesek az elektromos motorok alapvető alkotóelemei, így napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik irántuk, viszont 90 százalékukat Kínában állítják elő, ami az ellátásbiztonságot fenyegeti és jelentős drágulással járhat. A Renault így a ritkaföldfémektől mentes motorok gyártásával nemcsak e-autóinak gyártását, de azok alacsonyabb árát is biztosíthatja hosszabb távon.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót 65%-kal nőtt az elektromos autók eladása a VW-csoportnál Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam