2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A WiTricity dolgozik az utólag beszerelhető indukciós töltési technológián

Eddig a Genesis GV60 és a FAW HongQi E-HS9 volt az a két modell, amelyek már gyárilag megkapták a vezeték nélküli, indukciós töltés funkcióját, a WiTricity friss bejelentése alapján azonban egyes kiválasztott modellekhez máris érkezik az utólagos, aftermarket átalakítás.

A WiTricity Halo™ Charging gyors, indukciós töltési megoldást 2022 második felében dobják piacra az Amerikai Egyesült Államokban limitált béta kiadásban, amit széles körű terjesztés követ majd 2023-ban.

Az európai megjelenésről sajnos egyelőre még nem esett szó.

Ez a Tesla már vezeték nélkül tölt Forrás: WiTricityCorp/YouTube.com

A vadiúj töltőtechnológia a villanyautosok.hu elektromos autós szakportál szerint mindössze három részből áll: egy fali töltőre hasonlító szerkezetből, amely a hálózatra csatlakozik; egy töltőpadból; valamint az autóba szerelt áramfelvevőből.

A vezeték nélküli töltéshez nincs szükség az autó fedélzeti töltőjére. A WiTricity Halo™ Charging 11 kilowattos teljesítményű elektromosautó-töltésre képes, és ideális esetben óránként 56–64 kilométeres hatótávolság is betölthető a járművekbe – részletezte a villanyautosok.hu a cég közleménye alapján.

A fejlesztést tavaly október óta egy Tesla Model 3-on teszteli a WiTricity, és mivel ez az USA legnagyobb darabszámban eladott elektromos autója, így valószínű, hogy ez a modell kaphatja meg elsőként a technológiát.

A Model 3 kevesebb mint 6 óra alatt teljesen feltölthető az indukciós megoldással.

A fejlesztést tavaly október óta egy Tesla Model 3-on teszteli a WiTricity Fotó: WiTricity Corporation/WiTricity Newsroom

A WiTricity mérnökei azon dolgoznak, hogy a Ford Mustang Mach-E is felszerelhető legyen a WiTricity Halo™ Charging rendszerrel, de további autómodellek is tervben vannak.

Az indukciós töltés előnye, hogy a tulajdonosnak mindössze a töltőpad fölé kell parkolnia, a töltés pedig automatikusan elindul. A technológia először az otthoni és munkahelyi töltéshez lehet majd népszerű.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót Kizárólag villanyautó lesz a következő Audi A3 A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam