2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyors elektrifikációba fog a Stellantis, megmutatták az első teljesen elektromos Jeep-modellt

A Stellantis 2022. március 1-jén, kedden a nyilvánosság elé tárta legújabb, Dare Forward 2030 névre keresztelt hosszú távú stratégiáját, amely gyors elektrifikációt és növekvő profitot ígér. Az elkövetkezendő években radikális átalakulás vár az autógyártó-csoport mind a 14 márkájára.

A Dare Forward 2030 stratégia 4 alappillére:

  • a vállalatcsoport karbonlábnyomának csökkentése, 2030-ra a 2021-es érték 50 százalékára
  • a villanyautók részarányának növelése az értékesítésben
  • a vásárlói elégedettség fokozása
  • a profit növelése

Összességében 75 tisztán elektromos új modellel készül 2030-ra a Stellantis.

A Maserati 2024-től kizárólag tisztán elektromos modelleket dob piacra, ezt az Alfa Romeo, a DS Automobiles és a Lancia követi 2025-ben, de 2026-tól egyetlen márka sem indít el több új belső égésű motorral szerelt autót Európában – részletezi az autógyártó cégcsoport terveit a villanyautosok.hu.

A Jeep® márka bemutatta az első teljesen elektromos Jeep SUV-t Fotó: Stellantis/Jeep®

Az elektrifikáció a cégcsoport tengerentúli márkáinál is megkezdőik: 2023-ban a RAM bemutatja első villanyautóját, egy kisteherautót, amelyet egy pick-up követ 2024-ben.

A Jeep kínálatában 2024-től jelennek meg az elektromos terepjárók, de az első sorozatgyártásba induló villanyautót már 2023 elején megvásárolhatják majd az ügyfelek. Ezt a modellt meg is mutatta a Stellantis a keddi prezentáción 

– írja az elektromos autózással foglalkozó szakoldal.

A Dodge 2024-ben küldi piacra első teljesen elektromos autóját, a Chrysler pedig 2025-től készül divatos családi villanyautók forgalmazására.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót 65%-kal nőtt az elektromos autók eladása a VW-csoportnál A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam