2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a Fiat négy keréken guruló elektromos nappalija

Bemutatkozott a Fiat vadonatúj, tisztán elektromos meghajtású személyszállítója, az E-Ulysse, amely egyben az olasz autógyártó visszatérése is az egyterű kisbuszok szegmensébe Európában. A Fiat csak úgy becézi az új modellt: négy keréken guruló nappali. De ez nem jelenti azt, hogy ne volna roppantul stílusos.

Az E-Ulysse motorteljesítménye 100 kilowatt (136 lóerő), a végsebessége pedig 130 kilométer per óra. A vásárlók kérhetik az autót 50 vagy 75 kilowattórás kapacitású akkumulátorral is, utóbbival 330 kilométeres WLTP szerinti hatótávot kapnak. Az akku legfeljebb 100 kilowatt teljesítménnyel tölthető DC hálózaton – sorolja a tudnivalókat az új modellről a villanyautosok.hu, a szakoldal cikkében további technikai specifikációk is megtalálhatók.

Az autó többféle változatban is elérhető lesz:

  • a Shuttle verzió 8 üléses, és az utasteret összesen 12 konfigurációban lehet elrendezni;
  • a Lounge pedig 16 konfigurációt kínál 7 személy számára.
A Fiat második tejesen elektromos autója az E-Ulysse Fotó: Stellantis/Media Stellantis/Fiat

A hátsó ülések síneken mozgathatók. A csomagtér kapacitása 4200 liter a 4,95 méter hosszú E-Ulysse-ben és 4900 liter az 5,3 méteres verzióban, de ha foglaltak az ülések, akkor az utasok mögött már „csak” 900, illetve 1500 liternyi csomag fér el – mutatott rá a villanyautosok.hu.

A gyártásnak a Stellantis francia gyára ad otthont, a rendelés márciusban indul Olaszországban, Németországban, Franciaországban és Ausztriában, a kereskedésekbe pedig májusban érkezik az autó.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót 65%-kal nőtt az elektromos autók eladása a VW-csoportnál Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam