2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Belevághat az igazi munkába a Berlin melletti Tesla-gyár

A német hatóságok engedélyezték, hogy elinduljon a gépjármű- és akkumulátorgyártás a Tesla első európai gyárában, a Berlin melletti Grünheidében, a németországi Brandenburg tartományban. A hírt a tartomány kormányzója, Dietmar Woidke jelentette be a sajtó képviselői előtt.

A németországi a Tesla első európai üzeme, de összességében ez már a harmadik Tesla-gyár, amelyik megnyitotta kapuit. Az első az Amerikai Egyesült Államokban, a kaliforniai Fremontban kezdte meg működését, a második pedig Kínában, Sanghajban üzemel. Hamarosan újabb gyárat nyit a Tesla, ismét az USA-ban, a texasi Austinban – sorolta a grünheidei fejleményekről a The New York Times cikke alapján beszámoló 444.hu hírportál.

A Gigafactory Berlin-Brandenburg nevű gyárban hamarosan megkezdik a Model Y gyártását. A Tesla korábbi közlése szerint évi félmillió autót terveznek itt gyártani, és 12 ezer embernek adnak majd munkát.

Tesla utca 1. – A fotó a Tesla Motors Gigafactory nevű gyárának építési területén készült a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 2-án Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

Az indulás hónapokat csúszott a környezetvédőkkel folytatott jogi viták és a lassú engedélyeztetési folyamatok miatt.

Elon Musk még 2019 novemberében jelentette be a gyár megépítését, és bár a helyi hatóságok hetek alatt megadták az építési engedélyeket, tavaly áprilisban mégis megakadt a folyamat, a Tesla ugyanis bejelentette, hogy akkumulátorokat is gyártanának, ehhez pedig további engedélyekre volt szükségük.

A gyárban egyébként prototípusok gyártása már folyt, erre 2022 januárjában adtak engedélyt a német hatóságok.

Neked ajánljuk
Inkább kevesebb autót Algoritmus segítségével csökkenteni a dugót Hogyan alakítja Szaúd-Arábia a sivatagot termőfölddé? (videó) A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam