2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösen fejleszt majd elektromos autókat a Sony és a Honda

A japán Sony Corp. és Honda Motor Company vezérigazgatói március 4-én, péntek reggel jelentették be Tokióban, hogy új céget alapítanak elektromos járművek közös tervezésére és értékesítésére. A közös vállalat várhatóan még 2022-ben megalakul, az első elektromos modell értékesítését 2025-re tervezik.

Az első modellt a Honda gyártja majd, a Sony a mobilitási szolgáltatási platform fejlesztéséért fog felelni, az új cég pedig a jármű tervezését, fejlesztését és értékesítését végzi majd 

írta a telex.hu hírportál a The Verge beszámolója alapján. Az óriásvállalatok vezérigazgatói most szándéknyilatkozatot írtak alá.

Josida Kenicsiro, a Sony vezérigazgatója szerint a Hondával kötött szövetség célja, hogy együtt hozzájáruljanak „a biztonság, a szórakozás és az alkalmazkodóképesség köré összpontosuló mobilitás fejlődéséhez”. A Honda vezérigazgatója, Mibe Tosihiro pedig azt hangsúlyozta, hogy a két cég technológiai szakértelme nagyon eltérő, ami „nagyszerű lehetőségeket kínál a mobilitás jövője számára”.

Josida Kenicsiro, a Sony Group, és Mibe Tosihiro, a Honda Motor elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatót tartottak a Sony tokiói székházában 2022. március 4-én Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Nem olyan rég mi is beszámoltunk róla, hogy bár kezdetben tagadta, de a Sony mégis belépne az elektromosautó-iparba.

A vállalat 2 éve, a 2020-as CES nemzetközi szórakoztatóelektronikai, robotikai és mobiltechnológiai kiállításon, Las Vegasban mutatta be Vision-S 01 elnevezésű koncepcióautóját, egy elektromos szedánt, majd a 2022-es, idei szakkiállításon elővezette második koncepcióautóját, a Vision-S 02 SUV-t is, amely voltaképp a Vision-S 01 városi terepjáró változata.

Ugyanekkor, idén januárban a Sony Corp. bejelentette, hogy elektromos járművek fejlesztésére létesít új divíziót, a részleg Sony Mobility néven kezdi meg működését, várhatóan 2022 tavaszán.

A telex.hu cikke szerint a Sony Mobility terve most a Hondával való társulás miatt meghiúsulhat.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót 65%-kal nőtt az elektromos autók eladása a VW-csoportnál A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam