2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan gyártásba megy az első elektromos Cadillac?

A General Motors luxusmárkája, a Cadillac tavaly áprilisban mutatta meg első elektromos autója szériaérett, végleges változatát, a sorozatgyártás pedig a legfrissebb hírek szerint még ebben a hónapban, várhatóan március 21-én megkezdődik. A 340 lóerős Lyriq hatótávja megközelíti az 500 kilométert – írja a hvg.hu.

A Cadillac Lyriq a gyártó új moduláris villanyautó-platformjára épül. A 100 kilowattórás kapacitású akkumulátor 480 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé a szigorú amerikai EPA-szabvány szerint, és 190 kilowattos DC-töltővel villámgyorsan feltölthető.

A 340 lóerős teljesítményű villanymotor a hátsó kerekeket hajtja, de a későbbiekben egy összkerékhajtású Performance változat is érkezni fog majd a kereskedésekbe.

A gyártó szerint feszes vonalak és a tiszta felületek határozzák meg a Lyriqet, a Cadillac első elektromos autója modern, mozgékony és magabiztosságot sugárzó Fotó: © Cadillac/Cadillac Media Site

Az 5 méter hosszú, 1,97 méter széles, illetve 1,62 méter magas és 2545 kilogrammos SUV tengelytávja 3,09 méter, csomagtartójának űrtartalma 793–1723 liter – sorolja az adatokat a gazdasági hírportál.

Akit mindez nem győzött meg, annak még mindig csábító lehet a 33 colos ívelt OLED-kijelző a műszerfalon, vagy a high-end kategóriás 19 hangszórós hifi, amelyet az AKG szállít.

A Cadillac Lyriq amerikai alapára 59 990 dollár, azaz nagyjából 21,8 millió forint lesz. 

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót 65%-kal nőtt az elektromos autók eladása a VW-csoportnál Fecskebölcsőket helyezett ki a MÁV dunakanyari vasúti megállókban A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam