2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Svéd elektromos motorokon cirkálnak a vadőrök Dél-Afrikában

Dél-Afrikában, a Kruger Nemzeti Parkban évek óta próbálják felvenni a hatóságok a harcot az orvvadászokkal, de hagyományos járművekkel szinte lehetetlen volt rajtakapni őket. A Cake nevű svéd cég extrém felhasználás mellett is tartós és strapabíró elektromos motorjai meghozták az áttörést.

A Cake elektromos motorjai az orvvadászok elleni harc leghatékonyabb és legfenntarthatóbb eszközének bizonyultak. A speciális járművek lehetővé teszik, hogy a nehéz terepeken is csendben meg lehessen közelíteni a vadorzókat.

Egy Electric Bush Bike a Cake-től Fotó: courtesy of @ridecake – ridecake.com

Az Electric Bush Bike nevű elektromos motorokhoz napelemes töltők tartoznak, teljesítményük megfelel a 250 köbcentis normál motorokénak, maximális sebességük 90 kilométer per óra, és 180 kilóig terhelhetők.

Electric Bush Bike-okon a Kruger Nemzeti Parkban Fotó: courtesy of @ridecake – ridecake.com

A korábban használt terepmotorok nemcsak túl hangosnak bizonyultak, hanem fenntartásuk is nagyon drága volt. Az üzemanyag-utánpótlás is csak nehezen és költségesen volt megoldható, ráadásul a kipufogógázok a levegőt is szennyezték 

írja a Flowcycle online kerékpáros magazin.

A Cake Electric Bush Bike-jai  az afrikai klímához adaptálva ellenállóbbak lettek a nedvességgel, sárral és porral szemben Fotó: courtesy of @ridecake – ridecake.com

Az első Cake modellek 2018-ban kerültek piacra. A Kruger Nemzeti Parknak szánt Electric Bush Bike-ok az afrikai klímához adaptálva ellenállóbbak lettek a nedvességgel, sárral és porral szemben.

A motorok üzembe állításával sikerült lényegesen csökkenteni a károsanyag-kibocsátást a nemzeti park területén, és a flotta fenntartási költségei is jóval alacsonyabbak lettek.

A hétköznapi motorosokra is gondol a Cake – A Makka Prism modellekhez 64-féle színben kaphatók szélvédők Fotó: courtesy of @ridecake – ridecake.com

A Cake persze nemcsak a vadak őreire, hanem a hétköznapi motorosokra is gondol, így ingázáshoz és városi teherszállításra is fejlesztettek e-motorokat. 

Neked ajánljuk
Vad Dél-Afrika – Óriások földje (természetfilm) A szupercuki elektromos apróságból tűzoltó lett Algoritmus segítségével csökkenteni a dugót Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: flowcycle.hu
Vissza
Hírfolyam