2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fejlett bioüzemanyag-gyártás Komáromban

Átadták a Rossi Biofuel Zrt. 45 millió eurós, barnamezős beruházással épült üzemét, melyben évente 50 ezer tonna biodízel üzemanyagot állítanak majd elő. A biodízelt a Mol százhalombattai és pozsonyi finomítóiban biokomponensként fogják felhasználni gázolaj gyártásához – közölte a Mol-csoport az MTI-vel.

Az új üzem a Mol komáromi telepén épült fel 10 ezer négyzetméteren, átadásával a Rossi Biofuel alkalmazotti létszáma duplájára nőtt, így már több mint 100 munkavállaló dolgozik itt – adta hírül az Agrotrend.hu.

Világi Oszkár, a Mol-csoport vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy Európában először ebben az üzemben alkalmazzák azt a technológiát, amellyel az állati zsiradékok és a növényi olajgyártásból származó maradékok is feldolgozhatók.

A biodízelnek 85 százalékkal kisebb az üvegházhatása, mint a hagyományos dízel üzemanyagnak 

– tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A Rossi Biofuel Zrt. komáromi üzemének tárolótartályai még 2011 nyarán Fotó: MTI Fotó/Manek Attila

Robert Spiąák, a Rossi Biofuel Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy az új üzem az Envien-csoport első jelentős beruházása fejlett bioüzemanyagok gyártásába.

Az üzem megépítésével a Mol-csoport és az Envien-csoport, a Rossi Biofuel Zrt. 25–75 százalékos arányú tulajdonosai a fogyasztói elvárásokra és az uniós szabályozási környezetre reagáltak.

Neked ajánljuk
25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme Zöldhidrogénüzem épül Százhalombattán Algoritmus segítségével csökkenteni a dugót A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: agrotrend.hu
Vissza
Hírfolyam