2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan lesz nagyon csendes a teljesen elektromos 7-es BMW?

A BMW luxuslimuzinjának hetedik generációja a dízel, a benzines és a konnektorról tölthető hibrid változatok mellett teljesen elektromos modellekkel is érkezik. Az elektromos i7-eseknek azonban más aerodinamikai és akusztikai szempontoknak kell megfelelniük, mint benzines vagy hibrid társaiknak.

Ugyan csendes az elektromos hajtás, de még így is bőséges plusz hangszigetelést kap az i7. Emellett apró aerodinamikai trükköket is bevetnek a tervezők a BMW elektromos luxuslimuzinján annak érdekében, hogy az utastér luxusautósan nyugalmas legyen. Ezért a hajtásláncot is szigetelik, valamint a felnikre is speciális, habszivaccsal töltött gumik kerülnek.

Jégen és hóban is tesztelték a BMW i7 elektromos verzióját, de még álcafóliába bújtatva Fotó: BMW Group/Pressclub Global

Leburkolták az i7-es alját is, és optimalizált külső tükrökkel, valamint süllyesztett kilincsekkel szerelik, ami alacsonyabb légellenállást eredményez. De ebből az autóból sem marad majd ki az Iconic Sound nevű, kifejezetten elektromos autókhoz készített hangzás, melyet Hans Zimmer komponált – írja a Totalcar autós magazin.

A BMW kutatásért és fejlesztésért felelős részlege különböző laborokban teszteli az álcázott prototípust, hogy minden tökéletes legyen.

Akusztikus szimulátorukkal teremtik meg laboratóriumi körülmények között a napi forgalom által kibocsátott zajt. A tesztpad görgőinek felületén pedig sima vagy durva felületű aszfaltot is tudnak szimulálni cserélhető betétek segítségével.

Hangulatcsináló kép a teljesen elektromos BMW i7-eshez Forrás: BMW Group/Pressclub Global

A BMW a tesztjei során még álcafóliát visel, ahogyan tette a téli sarkvidéki teszteken is. A hamarosan érkező i7 végső külsejéről még csak teaserfotókat láthatunk.

Neked ajánljuk
Elektromos luxusautó Indiából? Kizárólag villanyautó lesz a következő Audi A3 Még velünk marad kicsit az e-UP Milyen legyen az Aquincumi híd? Egy madárfajt védve a macskák elzárását rendelték el egy német városban
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam