2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Győrben fogják gyártani a Cupra konnektoros sportterepjáróját

A Cupra vadonatúj modellje többféle hajtáslánccal is elérhető lesz majd, köztük lágy hibrid és plug-in hibrid rendszerrel, utóbbi az új generációs technológiának köszönhetően akár 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságra is képes lesz. A Cupra modellt a győri Audi-gyár meglévő gyártási struktúrájába integrálják.

2024-től már nemcsak Audi-modellek gurulnak majd le a győri üzem futószalagjairól, hanem a Volkswagen-csoport egy másik márkája, a Cupra is itt viszi gyártásba vadonatúj sportterepjáróját – derült ki a spanyolországi székhelyű vállalat bejelentéséből, melyről az MTI is beszámolt.

A Cupra vadonatúj SUV-je Fotó: © Copyright Cupra

Az Audi Hungaria jelenleg az Audi Q3, a Q3 Sportback, valamint ezen modellek lágy hibrid és konnektoros hibrid változatait gyártja, emellett szintén Győrben készülnek az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek. Az MTI információi szerint a Cupra szabadidő-autójának gyártásához már megkezdődtek az előkészületek a vállalatnál, ezek legnagyobb mértékben a karosszériagyárat érintik – írta a villanyautosok.hu.

A Cupra 2024-ben egy elektromos SUV-vel tervezi bővíteni kínálatát Forrás: Media Center/YouTube.com

Alfons Dintnert, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a Cupra modell gyártásával hatékonyabbá teszik az üzemet, ezáltal erősítik nemzetközi pozícióikat, valamint fokozzák járműgyártásuk jövőképességét és rugalmasságát, ami révén biztosítani tudják majd munkatársaik hosszú távú foglalkoztatását.

Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja hangsúlyozta, hogy a Cupra modellt a meglévő gyártási struktúrájukba integrálják.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót 65%-kal nőtt az elektromos autók eladása a VW-csoportnál Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam