2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új villamos mozdonyok érkeznek a MÁV-hoz a Siemenstől

Eredményesen zárult a közbeszerzési eljárás, így összesen 115 villamos mozdonnyal frissítheti a 40 éves átlagéletkorú vontatójármű-állományát a MÁV-START. Az új mozdonyok gyorsabbak és energiatakarékosabbak lesznek, mint az általuk leváltott, kiöregedő elektromos vontatók.

A vasúttársaság a fejlesztésnek köszönhetően korszerű és a környezetvédelmi követelményeknek is jobban megfelelő járműveket szerezhet be – hangsúlyozta a MÁV-START a honlapján megjelent közleményben.

Az új, nagy teljesítményű mozdonyokkal elsősorban az elöregedett V43-as sorozatú, 120 kilométer per órás maximális sebességű villamos mozdonyokat váltja ki a cég. Az új járművek 200 kilométer per órás sebességgel is képesek lesznek majd haladni, és jobb hatásfokkal hasznosítják az energiát is.

A Keleti pályaudvar kijelzője 2019. szeptember 4-én (A kép illusztráció) Fotó: MTVA/Bizományosi/Balaton József

Az új villamos mozdonyokat döntően az IC-szolgáltatás megújítására és az IC+-szolgáltatás bővítésére használja fel a MÁV-START.

A MÁV-START a nyertessel, azaz a Siemens Mobility Kft. és Siemens Mobility Austria GmbH közös ajánlattevőkkel keretmegállapodást köt.

Neked ajánljuk
12 hidrogénvonatot állítanak forgalomba Dél-Romániában Kizárólag villanyautó lesz a következő Audi A3 Még velünk marad kicsit az e-UP Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: mavcsoport.hu
Vissza
Hírfolyam