2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromosautó-gyártásra szerelik át a General Motors üzemét Mexikóban

Nemrég leállt a General Motors mexikói gyára, megkezdődött ugyanis az üzembővítést is magában foglaló felkészítése a teljesen elektromos járművek gyártására a GM több mint egymilliárd dolláros beruházásából. A mexikói létesítmény lesz az ötödik villanyautó-gyártásra alkalmas létesítmény a cégcsoportnál.

A Ramos Arizpe gyárban május közepén indulhat majd újra a termelés. A bővítést követően először akkucsomagokat és villanymotorokat kezdenek gyártani, 2023-ban pedig a villanyautók is megérkeznek a portfólióba 

írta a villanyautosok.hu.

Ramos Arizpe – A General Motors mexikói üzeme Fotó: Creative Commons/© General Motors Política de Privacidad

Itt fogják összeszerelni a Chevrolet Blazer és Equinox modelljeit, mindkettőből érkezik tisztán elektromos változat is 2023-ban.

A Ramos Arizpe lesz az ötödik létesítmény a General Motors gyártóhálózatában, ahol elektromos járművek készülhetnek: a michigani Orion gyár a Bolt-modelleknek és később a Silverado EV-nek ad otthont, a Factory Zeróban pedig a GMC Hummer EV-t gyártják. A Tennessee állambeli Spring Hillben készül majd a Cadillac Lyriq, a kanadai Ontarióban pedig a GM villanyos kisteherautóiba lehelnek életet – részletezte a villanyautós szakoldal. 

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót 65%-kal nőtt az elektromos autók eladása a VW-csoportnál A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam