2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos luxusautó Indiából?

Az indiai autógyártó, a Tata a napokban mutatott be egy teljesen elektromos tanulmányautót, amelyből 2025-re szeretnének sorozatgyártásra érett típust faragni – adta hírül a Totalcar. A tanulmánynak az Avinya nevet adták: a szó szanszkrit nyelven újítást jelent.

Az Avinya hatalmas belső terű, egyszerű vonalvezetésű, hosszú tengelytávú luxusegyterű.

A modellből nemcsak a hagyományos műszerek hiányoznak, hanem a villanyautókban megszokott érintőképernyőből is csak egy egész kicsi került a kormánykerék közepére. A Tata tervezői ugyanis szinte minden funkciót hangvezérléshez kötöttek.

A villanymotorok minimális helyigénye miatt hatalmas a belső tér Fotó: Tata Motors

A platformot Gen 3 néven emlegetik a Tatánál, arra utalva, hogy ez már a harmadik generációs elektromos hajtás a cégnél.

Emellett 500 kilométeres hatótávról és 30 perces teljes töltési időről szólnak a hírek.

Más technikai specifikációt azonban még nem árult el a gyártó.

Elegáns, egyszerű vonalvezetésű egyterű Fotó: Tata Motors

Egyelőre nagyon kevés villanyautót adnak el Indiában, részben a nagyon magas importautó-adók miatt. Ez előnyhöz juttathatja a helyi gyártókat, ha képesek piacra lépni, még mielőtt elkezdene helyben termelni a külföldi konkurencia 

hívta fel rá a figyelmet a Totalcar.

Avinya – a szó szanszkrit nyelven újítást jelent Fotó: Tata Motors

A Tata a 2025-ös céldátummal talán még pont megcsinálhatja a szerencséjét.

Neked ajánljuk
Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót Kizárólag villanyautó lesz a következő Audi A3 A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam