2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szupercuki elektromos apróságból tűzoltó lett

Az Opel rüsselsheimi autógyárának területén szolgálatot teljesítő tűzoltóflotta legújabb tagja az egyszeri átalakításból született Opel Rocks-e, tehát egy miniatűr, kétszemélyes, elektromos mopedautó, amelyet megkülönböztető jelzéssel láttak el, és a munkavégzéshez szükséges eszközökkel szereltek fel.

A mindössze 2,41 méter hosszú és 1,39 méter széles kétüléses járművet nem arra fogják használni, hogy a tűzoltócsapatot szállítsa, és még csak a tűz oltásában sem vesz majd részt, ám tud valami olyat, amit a tűzoltóság monstrumjai nem: ügyesen manőverezni a gyárépületben 

– emelte ki a hírről az Opel sajtóközleménye alapján beszámoló villanyautosok.hu.

A Rocks-e feladata ennek megfelelően a biztonsági rutinellenőrzések elvégzése lett: a tűzoltók körbejárják vele a gyárat, ellenőrzik a tűzoltókészülékek állapotát, valamint felügyelik a tűzveszélyes gyártási folyamatokat. Emellett biztosítják az arcmaszkok, kézfertőtlenítők és koronavírus-gyorstesztek utánpótlását is az üzem különböző területein.

Piros, ruganyos és elektromos: az Opel Rocks-e szolgálatban
Fotó: Stellantis/Media Website/Opel

Korábban a tűzoltók leparkoltak a bejárat előtt, és gyalog járták be a létesítményt. A Rocks-e méretéből és zéró emissziós hajtásláncából fakadóan azonban immár a gyár minden szeglete elérhető autóval, amivel rengeteg időt tudnak spórolni.

A négykerekű motorkerékpár kategóriába sorolandó apróság hatótávolsága 75 kilométer, ami bőven elegendő új, megtisztelő feladata ellátásához. 45 kilométer per órás végsebessége pedig talán még túlzás is, hiszen a gyár területén 30 kilométer per óra a megengedett legnagyobb sebesség.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Hatalmas lépés Dániának, nagy lépés az Európai Uniónak A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam