2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hidrogénpatron tehetné könnyebbé a hidrogénüzemű autók használatát

A hidrogént 700 bar nyomáson vagy cseppfolyósítva, kevesebb mint mínusz 200 Celsius-fokon kell tárolni ahhoz, hogy megfelelő energiasűrűséget kapjunk. Ez hátráltatja a hidrogén mint üzemanyag elterjedését. A Toyota cserélhető hidrogénpatronnal igyekszik megoldani a problémát.

A Toyota most bemutatott új technológiája valójában gázpalackcserével váltja ki a tankolást.

A hordozható hidrogénpatron prototípusai Fotó: Toyota Motor Corporation/Woven Planet Holdings, Inc.

A hidrogént speciális, 18 centiméter átmérőjű és 40 centiméter hosszú hengerekbe sűrítik. A palackok súlya körülbelül 5 kilogramm, így elég könnyűek ahhoz, hogy motorokon, drónokon vagy akár generátorokban is használni lehessen őket. A hordozható hidrogénpatronok pedig lehetővé teszik a gyors cserét 

ismertette a hvg.hu cikke a formabontó megoldást.

A Toyota a Woven Planet nevű céggel és az Eneos japán olajipari nagyvállalattal közösen fejlesztette ki ezt az új megoldást, amelyet a Woven City nevű városban tesztelnek majd.

A hordozható hidrogénpatronok lehetővé teszik majd a gyors tankolást Fotó: Toyota Motor Corporation/Woven Planet Holdings, Inc.

Woven City a jövő okosvárosainak prototípusa lesz Sizuoka prefektúrában, Japánban.

Neked ajánljuk
Hidrogénes konferencia lesz Zalaegerszegen Hidrogénes konferencia lesz Zalaegerszegen Hogy alakul majd a globális zöldhidrogénverseny? Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam