2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán

A bécsi központú startupot, amely mögött az abo-drive és a Modern Mobility cégek állnak, a görög istenek lakhelyéről, az Olümposzról nevezték el, és valamennyi termékük is egy-egy mitológiai karakter nevét viseli majd. Villanyautóik hamarosan Ares, Apollon, Athena, Artemis, Hera, Hermes, valamint Selene neveken érkeznek.

Az Olymp Cars azt ígéri, hogy már a jövő év közepétől elkezdik piacra vezetni saját fejlesztésű, teljesen elektromos meghajtású modelljeiket. Ezek az elektromos autók a startup szerint akár 600–700 kilométeres hatótávra is képesek lesznek.

A legelső jármű, amelyet piacra dobnak majd, a tervek szerint a Hermes elektromos csapatszállító lesz 2023 közepén. Ez a modell akár 700 kilométert is elmehet egy töltéssel.

A Hermest az Ares SUV követi majd, legalább 600 kilométeres hatótávval és 160 kilométer per órás végsebességgel (az Olymp Ares látványterve ide kattintva megleshető a cég Facebook-oldalán).

Ezután két szedán, az Apollon és az Athena érkezik, ezekből kombiváltozatot is ígér az Olymp Cars csapata a villanyautosok.hu cikke szerint.

A bécsi székhelyű startup a görög mitológiából merít ihletet (A kép illusztráció) Fotó: Arthur Yeti fotója az Unsplash-en

A további bemutatók közül az Artemis elektromos pickup, a Hera családi kisbusz, míg a Selene városi kisautó lesz.

Az autók idővel hidrogén-üzemanyagcellás hajtással is piacra kerülhetnek.

Az osztrák motor.at beszámolója alapján az Olymp Cars maga nem fog autót gyártani, ezt különböző partnercégek végzik majd. A cég modelljeit meg is lehet majd vásárolni, de lízingre is elérhetők lesznek.

Az Olymp Carsnak lesz saját fejlesztésű, moduláris felépítésű elektromos padlólemeze, az akkumulátorokat viszont Kínából vásárolják majd.

Neked ajánljuk
Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről Nukleáris meghajtású hajópárost tervez egy norvég cég Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam