2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Személyszállító és áruszállító verzióban is jön a Fiat új elektromos autója

A Fiat célja, hogy 2027-re már kizárólag teljesen elektromos, zéró helyi kibocsátású járműveket kínáljon az európai piacon. Ennek jegyében mutatták be legújabb villanyautójukat, a Doblò tisztán elektromos változatát E-Doblò néven, személyszállító és áruszállító haszongépjármű változatban.

A személyszállító változat a Fiat harmadik teljesen villanyos modellje lesz az új generációs 500-as, valamint az E-Ulysse után.

A Doblò új nemzedéke ebben a verziójában kizárólag elektromos hajtással, a Stellantis-csoport megszokott hajtásrendszerével lesz elérhető. 100 kilowattos teljesítményhez 50 kilowattórás akkukapacitás párosul, az akkumulátor ideális körülmények között 30 perc alatt lesz 80 százalékra tölthető.

Az E-Doblò Forrás: Stellantis/Fiat/Media Website

Az E-Doblò végsebessége 130 kilométer per óra lesz, és több mint 280 kilométeres WLTP-hatótávot ígér az olasz gyártó – részletezte a villanyautosok.hu cikke.

A furgonváltozat a Fiat Professional harmadik villanyautójaként az E-Ducato és az E-Scudo modelleket követi.

Ez a verzió az elektromos hajtás mellett belső égésű motorral is megvásárolható lesz. Az EMP2-platformnak köszönhetően elektromosan ugyanazokat a dimenziókat és konfigurációkat kínálja az új Doblò, mint hagyományos hajtással. A teherbírás viszont 200 kilóval kevesebb – 800 kiló – az elektromos változat esetében.

Az új Doblò furgon Forrás: Stellantis/Fiat/Media Website

Az új modelleket a Stellantis spanyolországi gyárában, Vigo városában fogják gyártani.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam