2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Késői szüret – Áder János podcastjának ezúttal Bodó Judit tokaji és Dúzsi Tamás szekszárdi borász volt vendége

Áder János környezetről, vízről és klímáról szóló podcastjának új epizódjában – részben a karácsonyra is tekintettel – egy kicsit könnyebb témával foglalkozik. Beszélgetőtársaival azt járják körbe, hogy hogyan érinti a klímaváltozás a borászatot, a bortermelést. 

Áder János vendégei – Bodó Judit tokaji és Dúzsi Tamás szekszárdi borász – a családi birtokon és a nagyüzemi léptékben végzett borászat nehézségeibe és szépségeibe is beavatják a hallgatókat.

A 90-es években a technológiai fejlesztés, a nyugati konkurencia megjelenése adott feladatot a hazai borászoknak, amelynek sikerrel feleltek meg. Az elmúlt harminc évhez képest most új kihívás vár a magyar borászokra: a klímaváltozás.

Magasabb hőmérséklet van most és lesz a Kárpát-medencében, ugyanakkor szélsőségesebb időjárási viszonyok. De vajon a magyar borászokat foglalkoztatják-e ezek a kérdések? Érzik-e a saját bőrükön mindazt, amit klímaváltozásnak nevezünk?

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: 1 farmer + 1 póló = 10 000 liter víz – 2. rész Kék Bolygó Podcast: Szúnyog-szigeti beszélgetés a Balatonról I. Lézerfésű segít pontosan megbecsülni az üvegházhatásért felelős gázok mennyiségét Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam