2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Késői szüret – Áder János podcastjának ezúttal Bodó Judit tokaji és Dúzsi Tamás szekszárdi borász volt vendége

Áder János környezetről, vízről és klímáról szóló podcastjának új epizódjában – részben a karácsonyra is tekintettel – egy kicsit könnyebb témával foglalkozik. Beszélgetőtársaival azt járják körbe, hogy hogyan érinti a klímaváltozás a borászatot, a bortermelést. 

Áder János vendégei – Bodó Judit tokaji és Dúzsi Tamás szekszárdi borász – a családi birtokon és a nagyüzemi léptékben végzett borászat nehézségeibe és szépségeibe is beavatják a hallgatókat.

A 90-es években a technológiai fejlesztés, a nyugati konkurencia megjelenése adott feladatot a hazai borászoknak, amelynek sikerrel feleltek meg. Az elmúlt harminc évhez képest most új kihívás vár a magyar borászokra: a klímaváltozás.

Magasabb hőmérséklet van most és lesz a Kárpát-medencében, ugyanakkor szélsőségesebb időjárási viszonyok. De vajon a magyar borászokat foglalkoztatják-e ezek a kérdések? Érzik-e a saját bőrükön mindazt, amit klímaváltozásnak nevezünk?

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Tiszta víz Kék Bolygó Podcast: Ételmentők A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam