2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áder János podcastja a ráckevei olajkatasztrófával foglalkozott

A Kék Bolygó podcast idei első adásában az utóbbi évtizedek legsúlyosabb dunai szennyezése kapcsán kérdezte a köztársasági elnök Siklós Gabriellát, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivőjét a pusztítás mértékéről és a kármentésről.

Az óév utolsó heteit beárnyékolta a szigetszentmiklósi olajszennyezés. Egy újságolvasó értesült december közepén, hogy valamikor december 10-e, 12-e környékén valakik – az elkövetőket még nem ismerjük – nagy mennyiségű olajat, zömében fáradt motorolajat bocsátottak egy lefolyóba, amelyből ez az olaj eljutott a Ráckevei-Duna-ág partjára – emlékeztet az epizód bevezetőjében Áder János.

Arról megoszlottak a tudósításokban a vélemények, hogy pontosan milyen mennyiségű olajról volt szó. December végén újabb riasztó hírek érkeztek. Az egyik szerint valaki újra elszennyezte ugyanazt a szakaszt, egy másik szerint a korábban bebocsátott olaj egy része a nagyobb mennyiségű csapadék következtében bemosódott ugyanarra a területre, amit korábban is elszennyeztek. Mi az igazság? Hányszor fordult elő szennyezés, mennyi anyag került a környezetbe, és mekkora károkkal nézünk szembe?

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: soundcloud.com
Vissza
Hírfolyam