2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áder János podcastja a ráckevei olajkatasztrófával foglalkozott

A Kék Bolygó podcast idei első adásában az utóbbi évtizedek legsúlyosabb dunai szennyezése kapcsán kérdezte a köztársasági elnök Siklós Gabriellát, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivőjét a pusztítás mértékéről és a kármentésről.

Az óév utolsó heteit beárnyékolta a szigetszentmiklósi olajszennyezés. Egy újságolvasó értesült december közepén, hogy valamikor december 10-e, 12-e környékén valakik – az elkövetőket még nem ismerjük – nagy mennyiségű olajat, zömében fáradt motorolajat bocsátottak egy lefolyóba, amelyből ez az olaj eljutott a Ráckevei-Duna-ág partjára – emlékeztet az epizód bevezetőjében Áder János.

Arról megoszlottak a tudósításokban a vélemények, hogy pontosan milyen mennyiségű olajról volt szó. December végén újabb riasztó hírek érkeztek. Az egyik szerint valaki újra elszennyezte ugyanazt a szakaszt, egy másik szerint a korábban bebocsátott olaj egy része a nagyobb mennyiségű csapadék következtében bemosódott ugyanarra a területre, amit korábban is elszennyeztek. Mi az igazság? Hányszor fordult elő szennyezés, mennyi anyag került a környezetbe, és mekkora károkkal nézünk szembe?

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: A világ detektívüvegen keresztül Fenntartható Hungaricum 2 és fél millió forinttal támogatja Debrecen az árván maradt gyerekeket Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: soundcloud.com
Vissza
Hírfolyam