2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az kevés, ha egy energiaforrás környezetbarát, megfizethetőnek is kell lennie

A klímasemleges energiáról és annak előállításáról szól Áder János podcastműsorának legújabb epizódja. A Kék Bolygóban az ország egyik legnagyobb energiatermelési vállalatának vezetőjével beszélgetett a köztársasági elnök.

„Magyarországon megközelítőleg 68 millió tonna volt az éves CO2-kibocsátás. A cél az, hogy ezt hétmillió tonnára csökkentsük. Egyik oldalon csökkentenünk kell a kibocsátást, a másik oldalon növelni az elnyelőkapacitást. Ez erdőtelepítést jelent javarészt” – fogalmazott a köztársasági elnök. 

 Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezetője, ifj. Chikán Attila alapvetően három fő szempontot tart a legfontosabbnak az energia előállítása kapcsán.

„Klímavédelem, ellátásbiztonság, meg hát a költségek. Ha azt mondjuk, hogy ez egy nagyon biztos és tiszta energia, csak nem tudod megfizetni, akkor megint nem csináltunk semmit”

– fogalmazott a szakember, hozzátéve, hogy „a teljes átállás a megújuló energiaforrások használatára sok idő”, azonban addig is mindent el kell követni azért, hogy a lehető legkevesebb szennyezéssel állítsunk elő áramot.

A Kék Bolygó Podcast legfrissebb részében a klímasemlegesség, valamint a jogszabályban rögzített klímavédelmi törvények is szóba kerültek.

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Biodiverzitás – a Föld természeti tőkéje Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Mi lesz veled Fertő tó? Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam