2021. augusztus 1., Boglárka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: 1 farmer + 1 póló = 10 000 liter víz – 2. rész

Áder János államfő Mengyán Eszter újságíróval, szín- és stílustanácsadóval az előző adásban megkezdett beszélgetés folytatásaképp a túlfogyasztás elkerüléséről, a szükségtelen ruhaneműk megvásárlásának mellőzéséről, és a lassú divatban rejlő lehetőségekről beszélgetett.

A köztársasági elnök rámutatott: az egyik leginkább vízigényes és környezetszennyező iparág, a ruhaipar termékeinek túlfogyasztása elkerülhető, ha másodkézből vásárolunk, ha jó minőségű, tartós ruhadarabokat veszünk, amelyeket tovább használhatunk, de úgy is, ha a megunt ruházatot továbbadjuk – használhatatlanná válásuk esetén pedig megkeressük újrahasznosításuk lehetőségét.

Az államfő a nyári leárazásokkal kapcsolatban is megfontolt vásárlásra kérte a hallgatókat.

Mengyán Eszter az adásban mesélt a gondolkodását átformáló és azóta is sokakat  inspiráló kísérletről, amikor 13 hónapon keresztül nem vásárolt ruhaneműt. Másokat is a kihíváshoz való csatlakozásra bíztat, mert egy ilyen vállalással már két hónap alatt is jelentősen fejlődhet az önismeretünk.

A beszélgetésből a fentiek mellett kiderül, miért kell körültekintőnek lennünk a zöld címkék értelmezésekor, milyen tanúsítványokban bízhatunk, és azt is megtudhatjuk, hogy miben áll a slow fashion mozgalom ereje.

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Szúnyog-szigeti beszélgetés a Balatonról I. A divatos ruháknál nem kötelező kiegészítő a kontinenseken átívelő szállítás, a szennyezés és a kizsigerelt munkaerő sem Talán már idén ősszel, Münchenben megmutatják az elektromos G-osztályt Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Forrás: Kék Bolygó Podcast
Vissza
Hírfolyam