2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: 1 farmer + 1 póló = 10 000 liter víz – 2. rész

Áder János államfő Mengyán Eszter újságíróval, szín- és stílustanácsadóval az előző adásban megkezdett beszélgetés folytatásaképp a túlfogyasztás elkerüléséről, a szükségtelen ruhaneműk megvásárlásának mellőzéséről, és a lassú divatban rejlő lehetőségekről beszélgetett.

A köztársasági elnök rámutatott: az egyik leginkább vízigényes és környezetszennyező iparág, a ruhaipar termékeinek túlfogyasztása elkerülhető, ha másodkézből vásárolunk, ha jó minőségű, tartós ruhadarabokat veszünk, amelyeket tovább használhatunk, de úgy is, ha a megunt ruházatot továbbadjuk – használhatatlanná válásuk esetén pedig megkeressük újrahasznosításuk lehetőségét.

Az államfő a nyári leárazásokkal kapcsolatban is megfontolt vásárlásra kérte a hallgatókat.

Mengyán Eszter az adásban mesélt a gondolkodását átformáló és azóta is sokakat  inspiráló kísérletről, amikor 13 hónapon keresztül nem vásárolt ruhaneműt. Másokat is a kihíváshoz való csatlakozásra bíztat, mert egy ilyen vállalással már két hónap alatt is jelentősen fejlődhet az önismeretünk.

A beszélgetésből a fentiek mellett kiderül, miért kell körültekintőnek lennünk a zöld címkék értelmezésekor, milyen tanúsítványokban bízhatunk, és azt is megtudhatjuk, hogy miben áll a slow fashion mozgalom ereje.

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Pálferi meg a huncutkodó énünk (1. rész) Kék Bolygó Podcast: Pálferi a szellemi fenntarthatóságról (2. rész) A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: Kék Bolygó Podcast
Vissza
Hírfolyam