2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyár végi visszaemlékezés – a Kék Bolygó Podcast friss adása az eddigi legemlékezetesebb beszélgetéseket eleveníti fel

Az interneten elérhető műsorban elsőként az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) magyar tagjával, Ürge-Vorsatz Diánával készült beszélgetés legfontosabb gondolatait idézték fel.

A klímakutatóval a klímaváltozás féken tartásához szükséges társadalmi áldozatok kérdéseiről is beszélgetett az államfő. Felelevenítik azt a beszélgetést is, amelyben a fenntarthatóság egyik legnagyobb kérdésére adott konkrét válaszról esik szó:

Madaras Liz és Lévay Krisztina fiatal feltalálók a műanyagkezelést forradalmasító fejlesztésükről számoltak be.

A műsorban felidézik az elmúlt másfél év legtöbbet tárgyalt témája, a koronavírus-járvány kapcsán elhangzott beszélgetéseket is. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosával és Merkely Bélával, a Semmelweis Egyetem rektorával a koronavírus-járvány kritikusabb napjaiban beszélgetett Áder János.

Az ismétlő adásban hallható Hosszú Katinka sokszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónővel, valamint Máté Bence természetfotóssal készült beszélgetés részlete is.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam