2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: Tiszta víz

A magyar vízipar múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgetett Áder János köztársasági elnök Horváth Bálinttal, a Pureco Kft. ügyvezető igazgatójával a Kék Bolygó című podcast friss adásában.

Az államfő az adás elején arra hívta fel a figyelmet, hogy a november végén, december elején több mint 160 kiállító részvételével megrendezendő Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expó és világtalálkozó alkalmából podcastja heti rendszerességgel fog jelentkezni, adásaiban pedig az expó egy-egy kiállítójával fog beszélgetni.

Az adásban Horváth Bálint, a magyar tulajdonú, 15 éve működő, százhúsz embert alkalmazó Pureco Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy vállalatuk kereskedelmi tevékenysége mellett

Magyarországon és külföldön – köztük Ghánában – létesít ivóvíz- és szennyvíztisztítókat városoknak, településeknek.

Áder János rámutatott, hogy Afrikában a szennyvíz 90 százaléka tisztítatlanul kerül vissza a környezetbe, a patakokba, folyókba, tavakba, tengerekbe és óceánokba, ami óriási terhelést jelent.

A Pureco egyedi megoldásként tervezett és épített szennyvíztisztító telepe az átadáskor Kumasi városban, Ghánában Fotó: pureco.hu

A beszélgetésből kiderül, hogyan juthatott el a Pureco Ghánába, megismerhetjük a vállalat egyedülálló szennyvíztisztító technológiáját, a próbaüzem tapasztalatait. Emellett Horváth Bálint saját tapasztalatait is megosztotta arról, miért érdemes a vállalkozásoknak részt venniük az olyan tematikus rendezvényeken, mint a számukra is fontos kapcsolatokat hozó víz-világtalálkozók, illetve a hamarosan megrendezésre kerülő fenntarthatósági expó.

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Mitől boldogok a fák? Kék Bolygó Podcast: Szennyvíztisztító kert Kék Bolygó Podcast: Ételmentők Itt van az ősz, itt van újra... (képgaléria) A biológiai sokféleség és az okos vízfelhasználás (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam