2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: Mitől boldogok a fák?

Szinte minden élelmiszer-hulladék komposztálható, biológiailag hasznos anyaggá alakítható – föld és giliszták nélkül. Egy környezettudatos jövőben kuka helyett ökorobot állhat a konyhánkban, és akár beszélgethet is velünk. Áder János podcastjának legújabb adásában a Compocity megálmodójával, Pancsa Emese fejlesztő formatervezővel beszélgetett.

Magyar fejlesztésű beltéri komposztálót tekinthetnek meg a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó látogatói – mondta el az államfő, aki szerint a Compocity ökorobot hozzájárulhat a körforgásos gazdaság kialakításához, ha széles körben elterjed.

Fenntarthatósági kihívásoknál  mindig a legfontosabb kérdések egyike, hogy mit lehet tenni a mindennapokban, egyéni szinten milyen lehetőségek nyílnak meg akár az élelmiszer-pazarlás, akár a klímaváltozás elleni cselekvésre

– hangsúlyozta Áder János. A Compocity megteremti a lehetőségét annak, hogy mindenki visszaadjon valamit a természetnek – tette hozzá Pancsa Emese, aki egyszerű megoldást keresett beltéri komposztálásra, és befektetők segítségével el is tudta készíteni az első berendezéseket.

A beszélgetésből kiderül, milyen előnyei vannak a beltéri komposztálásnak, milyen fogadtatásra talált a felhasználók körében a Compocity, és mikorra válhat valamennyi háztartás számára elérhetővé a forradalmi eszköz.

 A Compocity november 29. és december 5. között, a Planet Budapest 2021-en lesz látható a budapesti Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A Planet Budapest 2021 alkalmából a köztársasági elnök podcastja heti rendszerességgel jelentkezik, Áder János az adásokban minden héten az expó egy-egy kiállítójával beszélget.

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Biodiverzitás – a Föld természeti tőkéje Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Ezt érdemes tudni a rohamosan terjedő lebomló zacskókról A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Forrás: Kék Bolygó Podcast
Vissza
Hírfolyam