2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: Ételmentők

Hogyan lesz néhány éhes egyetemista a társadalmi felelősségvállalás példaképe? Egy magyar platform segítségével a vendéglős el tudja adni a felesleget, az egyetemista jóllakik, és nincs ételpazarlás. A Kék Bolygó Podcast friss adásában Áder János a Munch ételmentő vállalkozás társalapítójával beszélgetett.

A fejlett országokban a megtermelt, feldolgozott élelmiszerek egyharmada nem kerül a fogyasztó asztalára, és így hulladékká válik – mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Kék Bolygó című podcast hétfői adásában, amelyben Wettstein Alberttel arról beszélgetett, hogyan lehet megelőzni, hogy a fel nem használt étel, készétel a kukába kerüljön, terhelve ezzel a környezetet.

A köztárssági elnök a Munch applikációt bemutatva elmondta:

a fiatal egyetemistákból álló csapat egy olyan közösségi vállalkozást hozott létre, amely megmenti a jó minőségű étteremi készételeket a kidobástól.

Wettstein Albert ismertetése szerint egy Kína méretű földterületet lehetne megtölteni a fel nem használt élelmiszerekkel, el nem fogyasztott ételekkel. A különböző számítások szerint az élővizek negyedét használjuk fel olyan élelmiszerek előállítására, amelyeket azután kidobunk.

Áder János hangsúlyozta: a kidobott élelmiszer pénz- és energiapazarlás, nő a károsanyag-kibocsátás, és ha helytelenül szabadulunk meg ezektől az ételektől, akkor elszennyeződhetnek élővizeink is.

A beszélgetésből az is kiderül, milyen további tervei vannak a Munch csapatának, milyen területekre szeretnék kiterjeszteni a tevékenységüket, és hogyan válhat egy jó ügyet szolgáló ötlet az üzleti élet szereplői számára is vonzó befektetéssé.

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Mitől boldogok a fák? Kék Bolygó Podcast: Tiszta víz Áder János: a klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Forrás: Kék Bolygó Podcast
Vissza
Hírfolyam