2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk

Áder János köztársasági elnök a piacvezető kisrepülőgépeknél jelentősen kisebb környezeti terheléssel gyártható és üzemeltethető légi járműveket készítő magyar vállalkozást mutatott be a Kék Bolygó című podcast friss epizódjában.

Az államfő vendége Tarány Gábor, a Magnus Aircraft Zrt. elnöke volt, aki elmondta: társaságuk több mint 8 ezer négyzetméteren gyárt nagyon könnyű, kompozit anyagból készülő repülőket, amelyek fenntartása ötödébe kerül a hasonló méretű repülőkének.

Jelentős környezetszennyezés-csökkentés érhető el azzal, hogy gépeik fogyasztása kevesebb mint a felét teszi ki a Cessna márkájú gépekének

– emelte ki Tarány Gábor. Ráadásul a Magnus repülőgépeknek a gyártásnál is jelentősen kisebb a környezeti lábnyoma, hiszen a kompozit előállítása kevesebb energiát igényel, és azt is majdnem teljesen megújuló forrásokból nyerik.

A beszélgetésből az is kiderül, milyen további fejlesztésekkel tervez a vállalat a kisrepülők gyártása során, látnak-e fantáziát az elektromos meghajtásban, illetve hogy milyen területeken váltak be a Magnus kiváló akrobatikus képességgel rendelkező, üzemanyag-takarékos gépei.

Áder János a beszélgetésben emlékeztetett rá, hogy az érdeklődők november végén, december elején a fenntarthatósági expón számos hazai innovátor mellett a Magnus munkatársaival is találkozhatnak, és megismerhetik a cég termékét.

Fotó: Magnus Aircraft
Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Pálferi meg a huncutkodó énünk (1. rész) Kék Bolygó Podcast: Pálferi a szellemi fenntarthatóságról (2. rész) A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: Kék Bolygó Podcast
Vissza
Hírfolyam