2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: Vízőrzők

A modern agrárgazdálkodás és a klímaváltozás együttesen tönkretette a termőföld vízmegtartó képességét. Megoldást kínál egy magyar találmány, amely javítja a talaj vízháztartását, minőségét, termőképességét. Podcastjának friss adásában Áder János a „Vízőr” egyik feltalálójával, Vattay Antallal beszélgetett.

Az államfő az adásban a november végén kezdődő Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó magyar kiállítóinak ismertetését folytatta, felhívva a figyelmet arra is, hogy a rendezvényre kilátogatók a VízŐr termékkel is találkozhatnak.

Vattay Antal, a Water&Soil Kft. ügyvezető igazgatója az adásban elmondta: a gödöllői egyetem és az ELTE tudósainak segítségével fejlesztették ki folyékony terméküket, amely a talajra permetezve segít a nedvesség megőrzésében.

A VízŐrre elsősorban a világ azon területein van szükség, ahol nagy probléma a vízhiány, ugyanakkor használata Magyarországon is indokolt lehet.

A VízŐr nemcsak a növények vízfelvételét segíti, hanem a földben található mikrobáknak is kedvez, ezzel javítva a termőképességet. 

Az adásból részleteket tudhatunk meg az innovatív termék kidolgozásáról, a nemzetközi alkalmazás eredményeiről és a felhasználás pontos módjáról, de a népességrobbanás és az ivóvízellátás kapcsán az emberiségre váró globális kihívások szélesebb kérdésköre is szóba kerül.

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Pálferi meg a huncutkodó énünk (1. rész) Kék Bolygó Podcast: Pálferi a szellemi fenntarthatóságról (2. rész) A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: Kék Bolygó Podcast
Vissza
Hírfolyam