2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: Januári visszaemlékezés I.

Az új esztendő elején Áder János podcastja két epizód erejéig is visszatekint a 2021-es évre, felidézve a Planet 2021 kapcsán készített beszélgetések legemlékezetesebb gondolatait.

Áder János köztársasági elnök öt olyan, korábban már ismertetett, a Planet Budapest 2021 rendezvényen bemutatkozó magyar innovációt elevenített fel hétfőn megjelent podcastjában, amely a kor környezeti kihívásaira kínál megoldásokat.

A podcast korábbi műsoraiból válogató adásban elhangzott: a világon több ételt dobnak ki, mint amennyiből az összes nélkülöző ember jól lakhatna.

A Munch ételmentő applikáció – amelyet fiatal egyetemistákból álló csapat hozott létre – megmenti a kidobástól a jó minőségű étteremi készételeket – mondta a vállalkozást bemutatva Áder János.

A műsorban felelevenítették a Compocity ökorobotot, egy magyar fejlesztésű beltéri komposztálót, amely hozzájárulhat a körforgásos gazdaság kialakításához; az illegális hulladéklerakók feltérképezésére és felszámolására létrehozott hulladékvadász-applikációt, valamint ismét bemutatták az elektromos meghajtású kukásautók használatának előnyeit. 

Emellett a műsorban felidézték Áder János beszélgetését egy környezetbarát autómosási technológiát alkalmazó vállalkozás, a CleanGo vezetőjével, Kaczur Áronnal.

Áder János köztársasági elnök a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó egyik kiállítójának standjánál
Fotó: NMTI/Szigetváry Zsolt
Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Pálferi a szellemi fenntarthatóságról (2. rész) Kék Bolygó Podcast: Pálferi meg a huncutkodó énünk (1. rész) Génszerkesztett növényekkel vennék fel a harcot a klímaváltozással A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam