2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: Januári visszaemlékezés II.

Áder János köztársasági elnök podcastjának friss adása újabb öt olyan, korábban már ismertetett, a Planet Budapest 2021 rendezvényen bemutatott magyar innovációt elevenít fel, amelyek korunk környezeti kihívásaira kínálnak megoldást.

A magyar vízipar múltjáról, jelenéről és jövőjéről szóló beszélgetés részletében az államfő Horváth Bálinttal, a Pureco Kft. ügyvezető igazgatójával elemzi az ágazat helyzetét, és idézi fel a Ghánában megvalósított szennyvíztisztító létesítésének körülményeit.

Bodnár Attila, az Organica társalapítója, elnökhelyettese a szennyvíztisztítás új módszereiről és technológiájáról, a hagyományosan alkalmazott mikroorganizmusok mellett magasabb rendű élőlényeket és növényeket is bevető megoldásukról mesél.

Az adásban ezek mellett felidézésre kerülnek a VízŐr nevű, a talajnedvesség megőrzését segítő magyar fejlesztésű készítményről elhangzottak; a Civita Group Zrt. kukoricából készült ehető tányérairól, pohárairól szóló beszélgetés; illetve a piacvezető kisrepülőgépeknél jelentősen kisebb környezeti terheléssel gyártható és üzemeltethető légi járműveket készítő magyar vállalkozás, a Magnus Aircraft Zrt. bemutatkozása is.

Neked ajánljuk
Kék Bolygó Podcast: Biodiverzitás – a Föld természeti tőkéje Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Ürge-Vorsatz Diána: Nem kell visszaköltöznünk a barlangokba, de mielőbb cselekednünk kell Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: Kék Bolygó Podcast
Vissza
Hírfolyam