2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra

A víz három drámája és annak társadalmi következményei, illetve mit tehet ma egy tinédzser a fenntartható jövő érdekében? Rendhagyó podcast egy rendhagyó tanóráról: a Kék Bolygó hétfőn közzétett epizódjában Áder Jánosnak a révkomáromi Selye János Gimnáziumban tartott tanórája szerkesztett változata hangzott el.

A rendhagyó tanóra keretében Áder János elmondta: az utóbbi évtizedekben drámai mértékben felgyorsult a víz körfogása, ami szélsőséges időjárást, viharokat, árvizeket okozott.

A víz mennyisége a Földön állandó, változik azonban az egy főre jutó vízmennyiség a népesség növekedése miatt, továbbá a tiszta víz mennyisége.

Öt éve egy, az ENSZ főtitkárának felkérésére készült tanulmány megállapította, hogy a szemünk láttára bontakozik ki a víz három drámája: a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz. 

A tanóra szerkesztett felvétele az alábbiakban hallgatható meg:

Neked ajánljuk
Mi lesz veled Fertő tó? Kék Bolygó Podcast: Biodiverzitás – a Föld természeti tőkéje Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: Kék Bolygó Podcast
Vissza
Hírfolyam