2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Intelligens technológiák a mezőgazdaságban

A világ legnagyobb mezőgazdasági gépesítési kiállítása az idén november 12–18. között adott lehetőséget az agrárium szereplőinek találkozására. A rangos szakmai esemény mottója: „Zöld jövő – intelligens technológia”.

A mezőgazdasági gépek minőségével és hatékonyságával kapcsolatos elvárások nyilvánvaló igényei jelentek meg a korszerű, minden igényt kielégítő gépcsodák kínálatában – a két évvel ezelőtti megmérettetéshez viszonyítva tovább növekedett a nettó kínálati terület, amely így mintegy 40 hektárnyi felületet jelent.

A kiállítás bőséges választékának sokszínűségét bizonyította, hogy az egyszerű működésű gépektől egészen a high-techig szerepelnek gépek és technológiák.

Az erő- és munkagépek fejlesztésében a folyamatok automatizálása, főképp az elektronika, a mérés-, illetve a vezetéstechnika még tökéletesebb megoldásai jelennek meg. A precíziós gazdálkodásban a szenzorok, a műholdas helyzetmeghatározó és navigációs rendszerek alkalmazása, illetve a vetőmag-kijuttatás szabályozása, a trágyázás és növényvédő szer precíziós adagolása, az öntözés gazdaságos és célirányos megoldásai mind-mind a csúcstechnika részei.

A termelő ezen korszerű technikák alkalmazásával a legkisebb területi különbségekre és a termőföld minőségére tud reagálni, emellett a növény fejlődéséhez szükséges egyre jobban igazodnia. Ily módon lehet az adott növényfaj és -fajta képességeit, illetve a termelési potenciált legjobban kihasználni. Nem véletlenül lett az idei kiállítás mottója: „Zöld jövő – intelligens technológia”.

A gyártók a fejlesztések alapjának a megoldásra váró globális feladatokat tekintik.

Neked ajánljuk
„Hátizsákos” poszméhek drónok helyett A kivi, a füge, a datolyaszilva is megterem Magyarországon Összefogás a fenntartható gazdálkodásért Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam