2018. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Miből élünk?

Cserépy László kultúrfilmje utazás a múltba, 1939-be. A félórás dokumentumfilm arról szól, hogy a honi mezőgazdaság akkoriban világszerte híres termékei és a feldolgozásuk terén szerzett évszázados tapasztalatok milyen jelentős ipart fejlesztettek ki Magyarországon.

Egy vacsora keretében bepillantást tehetünk a harmincas évek hihetetlenül gazdag élelmiszeriparába és mezőgazdaságába. Hatalmas modern konyhában szakácsnők és inasok tevékenykednek, hogy előkészítsék az esti vacsorát a vendégeknek, akik talán nem is sejtik, hogy a sok finomság milyen hosszú utat tesz meg, amíg a tányérjukra kerül. A félórás dokumentumfilm műfaja úgynevezett „kultúrfilm”, amelynek jellegzetessége a narráció nélküliség és erős képi hatás, amely országimázscélokra is tökéletesen alkalmassá tette. A film a Magyar Nemzeti Filmarchívumnak köszönhetően tekinthető meg az interneten.

Neked ajánljuk
Aki nem lép rá a precíziós útra, nem vállalja az innovációt, az lemarad Sivatagban is tesztelt szárazságtűrő kukoricát hozott a magyar piacra a Syngenta Hazai virágok boltja A jégkorszakoktól a globális felmelegedésig: amikor az éghajlat írja a történelmet Cipzáras cifraságok
Tovább a forrásra: vimeo.com
Vissza
Hírfolyam