2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miből élünk?

Cserépy László kultúrfilmje utazás a múltba, 1939-be. A félórás dokumentumfilm arról szól, hogy a honi mezőgazdaság akkoriban világszerte híres termékei és a feldolgozásuk terén szerzett évszázados tapasztalatok milyen jelentős ipart fejlesztettek ki Magyarországon.

Egy vacsora keretében bepillantást tehetünk a harmincas évek hihetetlenül gazdag élelmiszeriparába és mezőgazdaságába. Hatalmas modern konyhában szakácsnők és inasok tevékenykednek, hogy előkészítsék az esti vacsorát a vendégeknek, akik talán nem is sejtik, hogy a sok finomság milyen hosszú utat tesz meg, amíg a tányérjukra kerül. A félórás dokumentumfilm műfaja úgynevezett „kultúrfilm”, amelynek jellegzetessége a narráció nélküliség és erős képi hatás, amely országimázscélokra is tökéletesen alkalmassá tette. A film a Magyar Nemzeti Filmarchívumnak köszönhetően tekinthető meg az interneten.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás negatív hatással lesz az élelmiszer-termelésre Hogyan élheti túl a klímaváltozást a magyar mezőgazdaság? Egy fiatal magyar lány szó szerint szemétből készít trendi dizájnertáskákat Egyre rosszabb a helyzet: súlyos vízhiány fenyeget Több millió fát vágnak ki az új nepáli nemzetközi repülőtér építése miatt
Tovább a forrásra: vimeo.com
Vissza
Hírfolyam