2018. február 22., Gerzson
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Miből élünk?

Cserépy László kultúrfilmje utazás a múltba, 1939-be. A félórás dokumentumfilm arról szól, hogy a honi mezőgazdaság akkoriban világszerte híres termékei és a feldolgozásuk terén szerzett évszázados tapasztalatok milyen jelentős ipart fejlesztettek ki Magyarországon.

Egy vacsora keretében bepillantást tehetünk a harmincas évek hihetetlenül gazdag élelmiszeriparába és mezőgazdaságába. Hatalmas modern konyhában szakácsnők és inasok tevékenykednek, hogy előkészítsék az esti vacsorát a vendégeknek, akik talán nem is sejtik, hogy a sok finomság milyen hosszú utat tesz meg, amíg a tányérjukra kerül. A félórás dokumentumfilm műfaja úgynevezett „kultúrfilm”, amelynek jellegzetessége a narráció nélküliség és erős képi hatás, amely országimázscélokra is tökéletesen alkalmassá tette. A film a Magyar Nemzeti Filmarchívumnak köszönhetően tekinthető meg az interneten.

Tovább a forrásra: vimeo.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban 12 hónap az erdőn 1970 óta súlyosan csökkent a madarak száma Dániában 35 milliós támogatás vár magyar zöld startupokra A globális változások kikényszerítik a precíziós gazdálkodást