2018. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Dobozba csomagolt farm: kiváló megoldás a fenntartható gazdálkodásra

Egy kaliforniai székhelyű cég „Farm from a Box” fantázianévvel olyan „alapcsomagot” dobott a piacra, amelyben minden megtalálható egy, az energiahálózatra történő csatlakozás nélkül is hatékonyan működtethető biogazdálkodás beindításához. Egy-egy konténergazdaság 1 hektárnyi növénytermesztés támogatására képes.

Szállítókonténereket alakítottak át és szereltek fel Wi-Fi-vel, öntözésvezérlő rendszerrel, napelemekkel, időjárásjelző állomással, akkumulátorokkal, biztonságos tárolóval, továbbá a gazdálkodáshoz szükséges számos egyéb hasznos kellékkel, például vetőmagokkal, illetve mezőgazdasági eszközökkel. 

A konténerfarm gyakorlatilag a világ bármely pontján felállítható, így olyan térségek számára jelent fontos élelmezésbiztonsági alternatívát, ahol nincs megbízható hozzáférés elektromos áramhoz vagy vezetékes vízhez.

A minifarm kiválóan alkalmas többek között iskolák mellé biotangazdaságnak, vagy arra, hogy egy váratlan természeti katasztrófát követően rövid időn belül újra beindulhasson a mezőgazdasági termelés. A „Farm from a Box” lehetővé teszi tehát a különböző közösségek számára az önmagukról való sikeres gondoskodást.

Annak érdekében, hogy a felhasználók teljes mértékben élni tudjanak a „doboz” adta lehetőségekkel, a gyártó oktató programot is mellékelt hozzá, amely kitér az ökológiai gazdálkodás gyakorlatára, a technológiai eszközök fenntartására, valamint az üzleti és vállalkozói alapismeretekre. Az egységek teljes mértékben testre szabhatók a leendő tulajdonos igényeinek megfelelően. Áruk 25 ezer és 45 ezer USA-dollár között mozog a beépített technikai jellemzőktől függően.

Tovább a forrásra: hobbikert.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„A kuka nem éhes” – elindult a Budapest Bike Maffia ételmentő szolgálata „Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban 10 lépés a fenntartható élelmiszer-fogyasztás felé 1970 óta súlyosan csökkent a madarak száma Dániában 2024-től jöhet a kötelező otthoni komposztálás az Európai Unióban