2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sötétben világító növényeivel nyert innovációs díjat egy magyar feltaláló

A flAVATAR elnevezésű találmány egy olyan, száz százalékban növényi alapú anyag, amellyel ha külsőleg kezelik a vágott virágokat és cserepes növényeket, akkor azok zöld, kétféle kék, piros és fehér színekben fénylenek a sötétben.

Sötétben világító növényeivel nyert növényinnovációs kategóriadíjat Kun Richárd feltaláló a 6. Sanghaji Nemzetközi Technológiai Kiállításon Kínában. A Valor Hungariae Zrt. szerint a flAVATAR elnevezésű találmány egy olyan,

száz százalékban növényi alapú anyag, amellyel ha külsőleg kezelik a vágott virágokat és cserepes növényeket, akkor azok fénylenek a sötétben.

Fotó: flAVATAR

Kun Richárd feltaláló cége, a Floreande Kft. által gyártott, védjegyoltalom alatt álló találmányával kezelt növények a feltöltődés után azonnal sötétbe helyezve – a töltöttség erejétől függően – akár harminc percen keresztül zöld, kétféle kék, piros és fehér színekben fénylenek, illetve fluoreszkálnak.

Ha gyengül a növény fénye, akkor napon, lámpa alatt vagy mobillal újra „feltölthetők”, így újra világítani fognak. Feltöltés hiányában a látható fény átalakul halványabb tejfehér irányfénnyé, amelyet akár négy-öt órán keresztül is látni lehet.

A flAVATARok az élő virágok tulajdonságaival rendelkeznek, ennek alapján kell kezelni mind a vágott virágot, mind a cserepes növényt.

A találmány a magyar állami tulajdonú Valor Hungariae Zrt. és partnere, a kínai Morgan Star Group közös szervezésében jutott ki a kiállításra.

Neked ajánljuk
Minirobotok a szántóföldeken A mezőgazdasági drónok jelene és jövője Zéró emisszió és maximális teljesítmény: debütált a napelemes autó Ők komolyan veszik a dolgok körforgását Napenergia-termelés és víztisztítás: miért ne lehetne egyszerre a kettőt?
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam