2018. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Mezőgazdaságigép-alkatrészek 3D nyomtatással

3D nyomtatással gyorsabban kicserélhetők a mezőgazdasági gépek meghibásodott alkatrészei. A mezőgazdaság következő nagy újítása lehet, ha farmerek 3D nyomtatókkal otthonukban készítenek gépalkatrészeket.

Eltört csavarokat és sok egyéb más alkatrészt sokkal hamarabb helyettesíthetnek a technológiával, mint ha megrendelnék azokat. Új megoldásokkal szintén próbálkozhatnak.

Randy Janes kanadai farmer például acél helyett környezetbarátabb anyagból, kukoricából készített a forróságnak is ellenálló és nagyon rugalmas nyomtatószálat, de régi műanyagokat új nyomtatható termékekként újrahasznosító technikán is dolgozik.

Fotó: Brandon Harder/REGINA LEADER-POST

„Mindennek együtt kell működnie, és ha a legapróbb rész elromlik ,szenzorhiba lehet az ok. 3D nyomtatással megoldható a legtöbb ilyen jellegű probléma – állítja Janes.

Randy Janes Fotó: ctvnews.ca
Neked ajánljuk
„Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban 181 ezer kilogrammnyi szemét lehet a Holdon 1970 óta súlyosan csökkent a madarak száma Dániában 2018 nagy fenntarthatósági trendjei 2050-re 143 millióra nőhet az éghajlatváltozás miatt elvándorlók száma
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam