2018. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Nem csak termelékenyebb, zöldebb is a jövő

A termelékenység mellett az ökológiai szempontok is kiemelt szerepet kapnak a jövőben a gazdálkodás során, ez pedig megteremti a precíziós gazdálkodás új fázisát – hangzott el a Bábolnai Gazdanapokon a díszvendég Hollandia által szervezett találkozón. Hollandia magyarországi nagykövete szerint Magyarország előtt nagy lehetőségek állnak az agráriumban, és a klímaváltozás tekintetében is érdemes hazánk feltételeit tanulmányozni.

A gazdálkodás jövője, a precíziós technológiák sokoldalú eredményei volt a téma azon a találkozón, amelyet holland és magyar üzletembereknek, gazdálkodóknak tartottak a Bábolnai Gazdanapok alkalmával. A kiállításon Hollandia díszvendégként vett részt.
Az eseményen elhangzott: a jövő farmja aktívan használja a technológiát, a kisebb gazdaságok is „okos” mezőgazdasági termelő egységek.

A precíziós gazdálkodás értékelése során elhangzott: az új technológiák nem csupán a termelékenységet javítják, hanem egyben a fenntarthatóság kulcsfontosságú eszközeként is értelmezhetők.

A technológia és az agronómia hármasához következő lépésként az ökológia is csatlakozik. Ez, vagyis a termelékenység mellett a környezeti szempontokat is messzemenőkig figyelembe vevő gazdálkodási mód a precíziós gazdálkodás következő generációját jelenti.

Neked ajánljuk
A vetésforgó csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, és növeli a termést Tengervízzel működő üvegház A növényvédelem és a klímaváltozás is veszélyezteti a beporzókat Új eldobható termékek kerülhetnek tiltólistára az Európai Unióban Hogyan lehetek környezettudatos? (videó)
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam