2019. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dombóvári farm lett Magyarország legszebb birtoka

Egy megújuló energiaforrásokat használó dombóvári gazdaság, az Agrár-Béta Kft. nyerte el az idén másodszor meghirdetett Magyarország legszebb birtoka díjat. 

Ebben az évben is meghirdették a Magyarország legszebb birtoka versenyt. A második alkalommal kiírt vetélkedésben a szervezők hét kategóriában keresték a legjobbakat, az eredményhirdetésre nagyszabású gála keretében, szeptember 15-én Gárdonyban került sor.

Fotó: agrotrend.hu

A 2018-as díjakat állattenyésztő birtok, gyümölcstermesztő birtok, kertészet, kistermelői birtok, precíziós gazdálkodás, szántóföldi növénytermesztő birtok, szőlészet-borászat kategóriákban adták át, és a kategóriagyőztesek közül választották meg Magyarország legszebb birtokát, a díjat idén az Agrár-Béta Kft. kapta.

A cég 2001-ben alakult Dombóváron. Kezdetben 900 hektár területen indult meg a növénytermesztés, ma 2200 hektáron gazdálkodnak. Megújuló energiákat felsorakoztató bioenergia-farmjuk komplexitásában egyedülálló Magyarországon, de Európában is csak néhány hasonló működik ilyenből, ahol a biogázüzem, a napelempark és a bioetanolgyár együttesen, komplex rendszerként van jelen.

A kategóriák győztesei

  • Állattenyésztő birtok: Gallus Kft.
  • Gyümölcstermesztő birtok: Hunapfel Kft.
  • Kertészet: Specialmix Kft.
  • Kistermelői családi gazdaság: Dióliget
  • Precíziós gazdálkodó birtok: Lipták Farm
  • Szántóföldi növénytermesztő birtok: Agrár-Béta Kft.
  • Szőlészet-borászat: Mészáros Borház
  • A közönségdíj nyertese (Facebook-szavazás alapján): Bolyhos Pálinkafőzde
Neked ajánljuk
LED-fények az európai mezőgazdaságban Magyarországon a legnagyobb víztároló a termőtalaj (videó) A napelemek összezsugorították Pitvaros áramszámláját A többség drágábban is megvenné a környezetbarát termékeket A mostani lehet a valaha volt legmelegebb június
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam