2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Okosapp figyeli a mezőgazdasági gépek műszaki állapotát

Az ausztrál gazda, David Ricardo által fejlesztett, az App Store-ból és a Google Play-ből is beszerezhető Farm Service Manager okostelefonos és tabletes alkalmazás. Segíti a gazdákat és vállalkozókat a szerszámaikkal és a járműveikkel kapcsolatos szolgáltatások és karbantartási munkák kezelésében.

Az alkalmazás annyira sikeres, hogy már tizennégy nyelven hozzáférhető, a funkciói pedig folyamatosan bővülnek. A gazdák, az alkalmazottaik, a szerszám- és járműkereskedők, szerelők bejelentkezhetnek a szolgáltatásokra és a gazdaság más, karbantartásra vonatkozó bejegyzéseire, és a traktoroktól a kombájnokon át a kamionokig sokféle gép adatait láthatják.

Fotó: szuperfarm.hu

A Farm Service Managert a földkerekség szinte minden szegletében használhatják.

Amint az illetékesek elvégezték a szolgáltatást vagy a karbantartási feladatokat, és bejegyezték az appba, a mezőgazdasági szerszámok, gépek tulajdonosa részletes beszámolót tölthet le az elvégzett munkáról, igénybe vett eszközökről, a gép adatairól – hány kilométert tett meg, hány órát üzemeltették addig stb.

Az app többszintes belépést biztosít. A tulajdonos vagy a gépkereskedő meghívhat operátorokat, az adatbázisba rakhat vagy kitörölhet onnan gépeket, megoszthatja a szolgáltatásokra vonatkozó bejegyzéseket, minden egyes gép, szerszám, alkatrész  történetét PDF-fájllá dolgozhatja át. A meghívott operátorok onnan jelentkezhetnek be, ahonnan akarnak.

A napi kivizsgálás lehetővé teszi ellenőrzőlisták készítését a gép általános állapotáról. Az ellenőrzéssel kapcsolatos bármilyen releváns információ lementhető az appban, e-mailben teljes beszámoló küldhető róla. A napi kötelező kivizsgálás egyszerű rutinfeladattá válik így.

„Alkalmazóként jól tudom, hogy kötelezően garantálnunk kell az alkalmazottak által használt gépek, szerszámok biztonságát. Meghibásodott gépek életeket veszélyeztethetnek. Ha baleset történik, a munkaegészségügyi és biztonsági szervek hozzá akarnak férni a karbantartási adatokhoz, amelyeknek a napi ellenőrzéseket is tartalmazniuk kell.

Ezekkel az ellenőrzésekkel megelőzhető, hogy kisebb hibák nagyobb bajokat okozzanak. Megkímélik a farmert, hogy komolyabb összegeket fektessen gépeibe”

– magyarázza a fejlesztő.

Ausztráliában ezernél több farmer használja mindennap a tavaly augusztusban bemutatott alkalmazást, amely szerintük növeli a termelékenységet, pontosabbak vele az adatok, megkönnyíti a tervezést.

David Ricardo ígéri, hogy az appot folyamatosan fejlesztik tovább.

Neked ajánljuk
Kutatók algákkal és rovarokkal etetnék a húsukért tenyészett állatokat A növények „hallanak”, és ezt a mezőgazdaság ki is használhatja Húsfogyasztás Magyarországon (2010–2018) A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam